ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματεί η τρόικα εσωτερικού με την πώληση της ΑΤΕ

«Η τρικοματική μνημονιακή κυβέρνηση, συνεχίζει ακάθεκτη, το εντεταλμένο έργο που έχει αναλάβει. Δηλαδή, την πλήρη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, της οικονομίας και του κράτους. Το πρόσφατο «κατόρθωμά» της είναι η δωρεά της ΑΤΕ στον όμιλο της Πειραιώς και μάλιστα με αμοιβή», υποστήριξαν σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής, ο γραμματέας του Συνασπισμού Ν.Παπαδόπουλος και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν.Αντωνιου σχετικά με το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι η τράπεζα Πειραιώς, εκτός από τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία  της ΑΤΕ που θα παραλάβει, θα αμειφθεί από την κυβέρνηση συνολικά με 13,3  δις ευρώ (6,67 δις η διαφορά νεργητικού-παθητικού,   4,7 δις που έχει πάρει προκαταβολικά  και  1,5 με 2 δις  για να πιαστεί ο στόχος της κεφαλαιακής επάρκειας) .

Σύμφωνα με τον κ. Γελαλή αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση και να ενισχύσει την ΑΤΕ με 4,3 δις €, όπως είχε υποσχεθεί και όπως κάνει στις ιδιωτικές τράπεζες, η τρόικα εσωτερικού,   θα πληρώσει τους επιχειρηματίες της Πειραιώς για να δεχθούν να αγοράσουν την ΑΤΕ !!! Αυτό το δωράκι το ονομάζουν διαφορά παθητικού και ενεργητικού της ΑΤΕ. 

«Ο κ. Προβόπουλος και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ισχυρίζονται ότι ή θα έπρεπε το δημόσιο να ενισχύσει την ΑΤΕ με 10 δις € ή να την κλείσει. Τούτο, αποτελεί μέγιστο ψέμα, γιατί  μέχρι σήμερα, προέβαλαν άλλους ισχυρισμούς, όπως ότι η τράπεζα δεν πρότεινε σχέδιο για  την κάλυψη της κεφαλαιακής της επάρκειας  ή ότι ο βασικός μέτοχος, δηλαδή το κράτος,  δεν έχει τα κεφάλαια για την αναδιάρθρωση της ΑΤΕ. Ο τελευταίος ισχυρισμός είναι εντελώς αναληθής, διότι  ο κ. Σάλλας και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπεί, θα  λάβουν από το ελληνικό δημόσιο εκτός των 6,67 δις € και τα 17,5 δις €  πριν την εφαρμογή του psi, των καταθέσεων της αγροτικής, οι οποίες θα περάσουν στην Πειραιώς», υπογράμμισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η δωρεά της Αγροτικής  Τράπεζας, είναι το μέγιστο έγκλημα κατά της αγροτιάς. Οι υποθηκευμένες / προσημειωμένες αγροτικές εκτάσεις, θα περάσουν στα χέρια μιας ιδιωτικής τράπεζας,  που θα μπορεί να μεταβιβάζει, τις απαιτήσεις σε αυτές καθώς και τις υποχρεώσεις των αγροτών, ανεξέλεγκτα.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όπου η αύξηση της αγροτικο-κτηνοτροφικής παραγωγής είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας, οι αγρότες θα χάσουν ένα από τα βασικά στηρίγματα τους. Η γεωργική και η κτηνοτροφική δραστηριότητα θα  κατευθύνεται , σε  παραγωγές που θα είναι πιο κερδοφόρες για την τράπεζα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αγροτοδιατροφική  λειτουργία  του ελληνικού λαού.

Σε αυτό το έγκλημα, η κυβερνητική τριανδρία, θα μας βρει απέναντι της, μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους της ΑΤΕ  που είναι βορά  του εκκαθαριστή ή της Πειραιώς και  όλο τον ελληνικό λαό.

Ως κυβέρνηση της αριστεράς, θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε και θα ακυρώσουμε αυτές τις εγκληματικές πράξεις», κατέληξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ