ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ(ΦΩΤΟ)

Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στάσεις εργασίας στο δημόσιο Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις έδωσαν δυναμική απάντηση ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πλήθος κόσμου έδωσε βροντερό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του διοργάνωσε το πρωί της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με τη συμμετοχή σωματείων μελών του, συνταξιούχων, αγροτών, νεολαίων και ανέργων, όπως και του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ που προχώρησε σε στάση εργασίας, ενώ μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο γραμματέας του ΕΚΛ Π. Λιόλιος έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Με την αλλαγή της σκυτάλης σε κυβερνητικό επίπεδο από τον περασμένο Ιούλιο άρχισε ήδη ένας νέος κύκλος αντεργατικής  επίθεσης που στόχο έχει να ολοκληρώσει το αντεργατικό έργο και  ό,τι δεν πρόλαβε να αποτελειώσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα νέα αντεργατικά μέτρα, έρχονται για να ψηφιστούν  στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.   Η ανάπτυξη για  τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις τράπεζες και γενικότερα για το κεφάλαιο έχει ως προϋπόθεση να χτυπηθούν κι άλλο τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, να γκρεμιστούν τελείως οι μισθοί και τα μεροκάματα.  Να εξασφαλιστεί πλήρης ευελιξία (ασυδοσία το λέμε εμείς ) στους εργοδότες-επενδυτές να τα διαμορφώνουν όπως τους βολεύει.

Να εξαφανιστεί και το τελευταίο ίχνος προστασίας στο δικαίωμά μας στην πλήρη και σταθερή εργασία. Αυτό είναι όρος για να δημιουργηθεί  αυτό που λένε «θετικό πρόσημο στην οικονομία», «εμπιστοσύνη από τις αγορές» κα. Ταυτόχρονα αυτό προϋποθέτει να αδυνατίσει, να εκμηδενιστεί η  δυνατότητα οργάνωσης της αντίδρασης της εργατικής τάξης απέναντι σε αυτή την προοπτική. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και από την κρίση τους και από την ανάπτυξή τους, την πλήρωσαν και στις δύο περιπτώσεις! Επομένως το ερώτημα είναι:  Ανάπτυξη  για ποιόν; Γιατί ανάπτυξη και για το κεφάλαιο και για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει στην πράξη!”.

“Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ  Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στην συλλογική οργάνωση και πάλη. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία. Πλήρη και σταθερή Δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα!”, κατέληξε ο κ. Λιόλιος, ενώ την κινητοποίηση χαιρέτισαν νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας και ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μ. Τζιατζιάς, για να ακολουθήσει μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ