ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Δυναμικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τους απόμαχους της ζωής να δηλώνουν «όρθιοι» και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στη αντιλαϊκή και αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης.

«Αν δεν καταργήσουμε το νόμο Κατρούγκαλου θα “καταργηθούμε” εμείς!», ανέφεραν εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων της Λάρισας, της Καρδίτσας, της Μαγνησίας και των Τρικάλων που απηύθυναν χαιρετισμούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «για 10η χρονιά οι συνταξιούχοι σηκώνουν το βάρος της κρίσης, την ώρα που “φωτογραφικές” διατάξεις του απαράδεκτου νόμου ευνοούν ημέτερους».

«Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε όχι μόνο για την επιστροφή των κλεμμένων, μα και για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύσης Σβορώνος, ενώ στην κεντρική του ομιλία ο γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ Παναγιώτης Πάλμος στάθηκε ιδιαίτερα στους αγώνες των σωματείων, προσθέτοντας πως ό,τι καταφέραν ήρθε από τις κινητοποιήσεις τους και μόνο.

«Την ώρα που 85 δις έφευγαν από τις τσέπες μας 200 δις πήγαιναν στις τσέπες των τραπεζιτών με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, ενώ καμία δικαστική απόφαση δεν έφερε χρήματα στους συνταξιούχους, αφού ό,τι καταφέραμε ήρθε μέσα από αγώνες και τις 160 και πλέον κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Πάλμος, καλώντας όλους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις νομού Λάρισας, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ