Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στα… κάγκελα η εκπαιδευτική κοινότητα μετά την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας δεκάδων τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά,

με το σκεπτικό πως δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Η απόφαση ως γνωστόν πλήττει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφού τρία τμήματα σχολών σε Βόλο, Καρδίτσα και Λαμία μπήκαν στη «μαύρη λίστα» της κ. Κεραμέως, ωστόσο οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ βρήκαν την πανεπιστημιακή κοινότητα μάλλον υποψιασμένη για την εξέλιξη, κάτι που δεν συνέβη όμως παντού.

«Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους για επιστροφή στην… κανονικότητα που στην επίμαχη λίστα πρόσθεσαν και το νεοσύστατο τμήμα Τουρισμού του Ιόνιου Πανεπιστημίου που λειτουργεί ήδη με εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020», ανέφερε στο paidis.com έγκυρη πηγή, με το ρεπορτάζ να επιβεβαιώνει πλήρως τα λεγόμενα του αναγνώστη μας!

Ανατρέχοντας σήμερα στην επίσημη ανάρτηση του υπουργείου το συγκεκριμένο τμήμα έχει αφαιρεθεί, ενώ «σκαλίζοντας» το θέμα αλιεύσαμε και επίσημη ανακοίνωση της προέδρου του τμήματος Αδ. Πατέλη σύμφωνα με την οποία η προσθήκη του τμήματος έγινε εκ παραδρομής, ενώ το λάθος αποκαταστάθηκε μετά από επικοινωνία με τον αρμόδιο υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκη.

“Σύμφωνα με επικοινωνία της πρυτανικής αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, η προσθήκη του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου στη λίστα των 38 τμημάτων των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται από το Υπουργείο Παιδείας έχει γίνει εκ παραδρομής. Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τμήματα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά. Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι νεοσύστατο και λειτουργεί ήδη με εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Ιόνιου Πανεπιστημίου και φέρει την υπογραφή της προέδρου του Τμήματος Τουρισμού Αδαμαντίας Πατέλη.

Και οι καρδιές (μαζί με την κανονικότητα;) επέστρεψαν στη θέση τους…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ