ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Δυναμική η παρουσία των φοιτητικών συλλόγων αλλά και των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Με δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, καταθέσεις στεφάνων και πορεία το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το ΠΑΜΕ, φοιτητές, συνταξιούχοι και σωματεία τίμησαν την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Οι σημερινές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα δίνουν απάντηση στο δόγμα “Νόμος και Τάξη” που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, στον εντεινόμενο κρατικό αυταρχισμό, την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και την καταστολή», τόνισε μεταξύ άλλων στην κεντρική του ομιλία ο Στ. Μπάρμπας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη όπως τη χαρακτήρισε εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Τα οράματα και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι ο ασφαλής και ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας», κατέληξε ο κ. Μπάρμπας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία και καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο του Ρήγα Φεραίου, ενώ η πορεία κατέληξε στην πύλη της 1ης Στρατιάς, όπου και πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Εξάλλου στην «ουρά» της πορείας και σε χωριστά μπλοκ διαδήλωσαν η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ