Παραινέσεις του Χρ. Κέλλα σε Γερμανίδα βουλευτή του κόμματος των “πρασίνων”
«Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ευρώπης! Η Γερμανία, που είναι ισχυρή χώρα στην Ε.Ε., οφείλει να στηρίξει την Ελλάδα ξεκάθαρα και με αποφασιστικότητα έναντι της Τουρκίας, τόσο μέσω της Ένωσης, όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, απορρίπτοντας τακτικές “ίσων αποστάσεων”.»
Τα ανωτέρω επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας και αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνάντησή του με τη βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, κ. Λ. Μπάντουμ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της τελευταίας, με τη συμμετοχή της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χ. Καφαντάρη.
Άλλαξε την ατζέντα της συνάντησης
Η Γερμανίδα Βουλευτής είχε αιτηθεί να συζητήσουν για την πράσινη ενέργεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, αλλά ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ο φυσικός προμαχώνας της Ευρώπης» και πως, κατά τη δεδομένη χρονική συγκυρία, οι επαφές των Ελλήνων αξιωματούχων με εταίρους από την Ε.Ε. πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα την επικοινωνία των εθνικών μας θέσεων και τη διασφάλιση ουσιαστικής στήριξης της χώρας μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Το περιβάλλον και η τουρκική προκλητικότητα
Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., αφού αναφέρθηκε στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων, από πλευράς της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα ως το 2050, στο αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, στο κλείσιμο των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής λιγνίτη και την ανάγκη άντλησης περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, εστίασε στις ενέργειες της Τουρκίας σημειώνοντας:
«Όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η Τουρκία έχει επιλέξει την πολιτική της ισχύος και παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο, προκαλώντας την Ελλάδα και την Κύπρο και υπονομεύοντας την περιφερειακή σταθερότητα. Οι “ίσες αποστάσεις” δεν συνιστούν μόνο κατάφωρη αδικία δύο κρατών-μελών της Ε.Ε., αλλά δεικνύουν έλλειμμα αλληλεγγύης».
Το μεταναστευτικό και η Ιστορία
Περαιτέρω, σε σχέση με το μεταναστευτικό, επεσήμανε:
«Πού είναι η αλληλεγγύη σας, όταν εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, καθημερινά, εκατοντάδες μετανάστες, που επιχειρούν να έρθουν στη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη; Είναι απαράδεκτο οι υπόλοιπες χώρες να απολαμβάνουν τα οφέλη του καθεστώτος Σένγκεν και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν!
Ποια είναι η στάση σας στο ενδεχόμενο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας; Γιατί δεν τάσσεστε, όλες και όλοι μαζί, υπέρ της εξάλειψης των αιτιών της μετανάστευσης, στις χώρες από όπου προέρχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να μην αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις εστίες τους;».
Τέλος, ο κ. Κέλλας πρόσθεσε ότι «οι λαοί, που δεν διδάσκονται από το παρελθόν, δεν έχουν μέλλον», ενώ υπογράμμισε ότι είναι καθήκον όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης να αντιμετωπίζουν με πραγματική αλληλεγγύη και ενότητα κάθε πρόκληση.