ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΤΟΥ 2019

Με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, συναντήθηκαν πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων του δήμου Τυρνάβου

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας επισκέφθηκαν οι πρόεδροι αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος (πρόεδρος οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου), Χρήστος Τασιούλας (αγροτικός συνεταιρισμός δένδρων γαία φρουιτ) Αθανάσιος Γκανάτσιος (αγροτικός συνεταιρισμός Πλατανουλιων ) Ιωάννης Γκανάς

(Αγροτικός σύλλογος Δαμάσιου), Βασίλειος Κουρουμπίνος (Αγροτικός συνεταιρισμός Πλατανουλιων “φρουτοπηγή”) και Γεώργιος Λαμπρονίκος (Αγροτικός κτηνοτροφικός συνεταιρισμός Αμπελώνα), συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου Ανδρέα Γιαννόπουλο, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Προϊστάμενο Μιχάλη Λιόντο.

Κύρια θέματα συζήτησης το χρονοδιάγραμμα και η πρόοδος των εκτιμήσεων σχετικά με τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί του Δήμου Τυρνάβου μέσα στο 2019 από το χαλάζι και τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή .

Ο κ. Λιόντος, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εκτιμήσεων ενημέρωσε ότι τα πορίσματα θα αναρτηθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουάριου του 2020 και ότι οι αποζημιώσεις θα γίνουν στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή  του ΕΛΓΑ σύμφωνα με το νομό του οργανισμού.

Στην συνέχεια συζητήθηκε ο προβληματισμός των αγροτών σχετικά με το βακτηριακό  κάψιμο και τις ζημιές που θα υποστούν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου   στο άμεσο μέλλον όπως και η παντελης ύπαρξη οφθαλμών στα αμπέλια της κοινότητας Δαμασίου από την έντονη χαλαζόπτωση μέσα στο 2019 .ο προϊστάμενος απαντώντας υποσχέθηκε  ότι ο ΕΛΓΑ θα σταθεί κοντά στα προβλήματα και δεσμεύτηκε  αρχές του νέου χρόνου να επισκεφτεί το δήμο Τυρνάβου .

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη ανάδειξης και εφαρμογής  των αντιχαλαζικών διχτυών στο δήμο Τυρνάβου μέσα από το επιδοτούμενο νέο πρόγραμμα.

Κλείνοντας η συζήτηση όλοι αναφέρθηκαν  στην άριστη συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ