Να καταργηθεί το ειδικό τέλος 80% στο πόσιμο νερό

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου

Το ειδικό αυτό τέλος ίσχυε βάσει του νόμου 1069/80 και πήρε δύο παρατάσεις των δέκα ετών, μία το 1992 με το νόμο 2065/92 και μία το 2002 με το νόμο 3013/2002. Δηλαδή το ληστρικό αυτό τέλος το πληρώνουμε εδώ και δεκαετίες με την δικαιολογία έργων ύδρευσης-αποχέτευσης για τα οποία όμως ο Δήμος φορτώνεται κάθε φορά νέα δάνεια, τα οποία πληρώνουν και πάλι οι δημότες.

Είναι ασφυκτική πια η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις λαϊκές οικογένειες που ζούνε την ανεργία, την ακρίβεια, την φτώχεια, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, την έξαλλη φοροληστεία που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη και όταν τους δίνεται η ευκαιρία να ελαφρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, όπως εδώ και ενάμισυ χρόνο συμβαίνει με την υπάρχουσα δημοτική αρχή, δεν το κάνουν ακολουθώντας την πάγια φορομπηχτική πολιτική, οχυρούμενοι πάντα πίσω από την υπάρχουσα νομοθεσία για το ως άνω τέλος.

Εδώ αποδεικνύεται πραγματικά εάν και πόσο ο Δήμος θέλει να είναι κοντά στο δημότη που υποφέρει. Η εμπορευματοποίηση του νερού, του βασικού αυτού κοινωνικού αγαθού, αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνη είναι η ασκούμενη αυτή πολιτική που μετατρέπει το αγαθό σε πολυτέλεια και στην συνέχεια κάνει απαγορευτική την πρόσβαση σ’ αυτό.

        Επειδή θεωρούμε ότι, η κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους αποτελεί δείγμα υπεύθυνης και σοβαρής κοινωνικής πολιτικής, αποφασίσαμε να καταθέσουμε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, με ημερομηνία 20/8/2012, σχετικό αίτημα και να καλέσουμε τους συνδημότες μας να το στηρίξουν αγωνιστικά απαιτώντας την κατάργησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ