Παιδική χαρά …τσέπης

Τουβλάκια, χρωματιστές κλωστές, χάντρες, χρωματιστά μολύβια, χρωματιστά χαρτιά, κομμάτια από χαρτόνι, πλαστελίνη  και δύο παιγνίδια με αριθμούς είναι η «παιδική χαρά τσέπης» που εμπειρογνώμονες πάνω στο παιδικό παιγνίδι, δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδα…

Η έρευνα που έγινε σχετικά με τις επιπτώσεις του σύγχρονου κόσμου στο παιχνίδι των παιδιών αποκάλυψε ότι οι γονείς αισθάνονται ότι πιέζονται να ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα για υψηλής τεχνολογίας παιγνίδια για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά τους, με τον μέσο όρο των δαπανών για παιχνίδια ανά οικογένεια να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 13.000€ μέχρι ένα παιδί να γίνει 18 ετών. Και, προφανώς, οι δραστηριότητες με βάση μια οθόνη, κυριαρχούν στη ζωή των παιδιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά θα ήταν πολύ καλύτερα αν έπαιζαν με οκτώ είδη καθημερινής χρήσης, αξίας μόλις 8€. Ισχυρίζονται ότι αυτά τονώνουν την φαντασία τους και είναι καλύτερα για την ανάπτυξή τους.

Η Sally Goddard Blythe, σύμβουλος στη νευρο-αναπτυξιακή εκπαίδευση, που συμμετείχε στην έρευνα, λέει ότι η αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του γονέα και του παιδιού αποτελεί βασικό κομμάτι της επιτυχία της «παιδικής χαράς τσέπης».

«Τα σύγχρονα παιχνίδια έχουν γίνει για να εξυπηρετούν περισσότερο τις ανάγκες των γονέων, που δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στα παιδιά τους, παρά στο τί είναι καλύτερο για τα παιδιά», λέει.

«Οι γονείς δεν έχουν αρκετό χρόνο για τα παιδιά τους αυτές τις μέρες – όχι από επιλογή, αλλά επειδή έτσι έχει γίνει ζωή, και η οθόνη γίνεται το …φάρμακο».

Περισσότερα: Daily Mail 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ