ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΛΟΥΠΑ

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας τιμώντας τον αείμνηστο Λαρισαίο φωτογράφο Τάκη Τλούπα, στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων έκθεσης με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του.

Την επιμέλεια της έκθεσης, με τίτλο «Ταξίδια μιας ζωής», έχει η επίσης φωτογράφος κόρη του, Βάνια Τλούπα, ενώ στο έργο, την πολυσχιδή προσωπικότητα και την προσφορά του σπουδαίου Λαρισαίου αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης, ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Νίκος Βατόπουλος και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Αννυ Ψάρρα.

Δεν έκρυψε τη συγκίνησή της η κόρη του Βάνια Τλούπα, που ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για την πραγματοποίηση της έκθεσης στάθηκε ιδιαίτερα στον άνθρωπο και τον δημιουργό, περιγράφοντας έντονα φορτισμένη τη σπουδαία παρακαταθήκη που της άφησε.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, περιλαμβάνει 45 ανέκδοτες φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα από τα ταξίδια του στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς επίσης και προσωπικά του αντικείμενα και ανάμεσά τους και η αγαπημένη του βέσπα, που εκτίθεται στο χώρο της Πινακοθήκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ