ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της αποστολής της και σε συνδυασμό με την ειδική συνθήκη στην οποία αυτό το διάστημα διάγουμε το βίο μας, ανεβάζει στη σελίδα της, μεγάλες παραγωγές της (όπερες, συναυλίες κοκ).

Το σύνθημα είναι: ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά.

Κάνουμε υπομονή, μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας, και ακούμε:

Αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από την Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με τίτλο «Θέλω να τα πω».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΔΩΛ υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Την ορχήστρα στελεχώνουν οι μουσικοί:
Κώστας Ταμβακάς- καλλιτεχνική επιμέλεια και μπουζούκι, Βαγγέλης Τσιαπλές – μπουζούκι, Πέτρος Παππάς – φλάουτο, Γιώργος Αγγελάκης – ακορντεόν, Αστέριος Τσέτσιλας – βιολί, μπαγλαμάς, Σπύρος Καβαλλιεράτος – κιθάρα, Νίκος Έξαρχος – πιάνο, Νάνσυ Χατζή – κοντραμπάσο, Γιάννης Μακρυγιάννης – κρουστά, Αλέξανδρος Τσιωνάς – τραγούδι, Αντωνία Βισβίκη – τραγούδι.

Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά ο Δημήτρης Τσιαβές στο τραγούδι και στο σαξόφωνο και ο Γιώργος Μπλούκας στην τρομπέτα.

Ο τραγικός και ιδιόμορφος Άκης Πάνου, διαμορφώθηκε μουσικά μέσα σ’ ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, σημαδεύτηκε από την ανέχεια των νεανικών του χρόνων, πάλεψε σε όλη του τη σταδιοδρομία για να ξαναγράψει κάθε κανόνα του παιχνιδιού που λέγεται μουσική βιομηχανία, για να συντριβεί στο τέλος, από τον μεγαλύτερο εχθρό του, τον ίδιο του τον εαυτό.

Γράφοντας πάντα ο ίδιος τους στίχους των τραγουδιών του, άφησε πίσω του μια κληρονομιά ξεχωριστή και πολύτιμη.

Μέσα από αυτή σταχυολογώντας, οι μουσικοί της Λαϊκής Ορχήστρας του ΔΩΛ με επικεφαλής τον Κώστα Ταμβακά παρουσίασαν στο Λαρισαϊκό κοινό τραγούδια όπως “Η ζωή μου όλη”, “Ασφαλώς και δεν πρέπει”, “Ο τρελός”, “Δεν κλαίω για τώρα”, “Στο θολωμένο μου μυαλό” μεταξύ πολλών άλλων.

Δείτε το υπέροχο αφιέρωμα μένοντας στο σπίτι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ