ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΗΝ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στα καπρίτσια της υπουργού που θέλει ανοικτά με κάθε κόστος τα σχολεία

Κυριολεκτικά γύρισαν την πλάτη στην υπουργό Παιδείας και στην απόφασή της να ανοίξει με κάθε κόστος τα σχολεία για να αποδείξει ποιος ξέρει τί, οι μαθητές της Γ’ τάξης των λυκείων που επρόκειτο να επιστρέψουν μαζικά στις τάξεις από την προηγούμενη Δευτέρα.

Και ενώ μόλις χθες η υπουργός έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι το 60% των μαθητών της Γ’ τάξης επέστρεψε στο σχολείο και παρακολουθεί τα μαθήματα, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και διαψεύδει εκκωφαντικά την κ. Κεραμέως.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το paidis.com στα ΓΕΛ του νομού ειδικά χθες Τετάρτη 2η ημέρα για τους μαθητές του πρώτου γκρουπ των μαθητών, λόγω της εκ περιτροπής διδασκαλία, προσήλθε στις αίθουσες μόλις το 27% των μαθητών, ενώ στα ΕΠΑΛ επίσης για τους μαθητές του 1ου γκρουπ η συμμετοχή δεν έφτασε ούτε το 20%.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για τη σημερινή μέρα 2η ημέρα του 2ου γκρουπ τα στοιχεία είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτικά για την υπουργό. Υπάρχουν σχολεία όπου δεν εμφανίστηκε ούτε ένας μαθητής ενώ στην πλειοψηφία τους τα σχολεία λειτουργούν με 2 – 3 μαθητές ανά αίθουσα.

Και να φανταστεί κανείς ότι ήταν μόλις η πρώτη εβδομάδα με τους μαθητές να πρέπει να βρεθούν στο σχολείο για την οριστικοποίηση των αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές, αλλά και για να φέρουν υπεύθυνες δηλώσεις για μη παρακολούθηση των μαθημάτων λόγω της παρουσίας ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους.

Αλλά δεν πειράζει οι μαθητές θα παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως τα μαθήματα και ειδικά μέσω του σχολικού δικτύου το οποίο δεν δουλεύει εδώ και αρκετές μέρες με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ούτε mail στα σχολεία.

Αν μη τί άλλο η κ. υπουργός ζει σε έναν άλλο κόσμο ή φροντίζει να ενημερώνεται για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου από τα πανάκριβα κολέγια των Βορείων προαστίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ