Ε.Κ. Λάρισας: 48ωρη απεργία 6-7 Νοεμβρίου

Με σύνθημα «Ολοι και Όλες στην 48ωρη Απεργία Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοέμβρη» η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση αλλά και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Κεντρική  Πλατεία την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ..

Στην ανακοίνωση κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚΛ τονίζεται ότι χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, πρέπει να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Σύμφωνα με το ΕΚΛ η επιτυχία της απεργίας πρέπει να τρομάξει την τρόικα και τους κυβερνώντες. Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

«Τώρα γενικός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Ή εμείς ή τα μονοπώλια!

Ή με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων» τονίζει το ΕΚΛ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.

Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ