ΚΚΕ: Να ιδρυθεί λύκειο στη συνοικία Αγ. Γεωργίου

Την αναγκαιότητα ίδρυσης λυκείου στη συνοικία Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα τονίζουν σε ερώτησή του; Προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Γιώργος Λαμπρούλης, Ελένη Γερασιμίδου και Γιάννης Γκιόκας. Στην ερώτησή τους αναφέρουν:

Επανερχόμαστε για ακόμα μια φορά ώστε να προβάλλουμε και να απαιτήσουμε την ίδρυση Λυκείου στη συνοικία Αγ. Γεωργίου στη Λάρισα.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των μαθητών, των γονιών, των καθηγητών, του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, εδώ και χρόνια και είναι σε γνώση του Υπουργείου από παλαιότερες ερωτήσεις στη Βουλή του Κόμματός μας.

Η συνοικία του Αγ. Γεωργίου ενώ είναι μια από τις γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα (αριθμεί πάνω από 15.000 κατοίκους) όμως είναι η μοναδική στην πόλη χωρίς Λύκειο.

Έτσι ενώ πληρούνται ακόμα και αυτά τα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός των μαθητών συνεχώς αυξάνει (στη φετινή σχολική χρονιά φοιτούν 163 μαθητές Λυκείου ενώ την επόμενη χρονιά ο αριθμός τους θα ξεπεράσει του 200 μαθητές), στοιβάζονται πάνω από 400 μαθητές σε ένα κτήριο προδιαγραφών 200 μαθητών, στο 7ο Γυμνάσιο όπου παράλληλα λειτουργεί και το 4ο ΕΠΑΛ.

Συνεπώς κρίνεται απαραίτητο άμεσα να προχωρήσει η ίδρυση Λυκείου, αλλά και η αντίστοιχη δημιουργία κτιριακών υποδομών στην περιοχή ώστε αφενός να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σχολικό συγκρότημα (Γυμνάσιο – Λύκειο), αφετέρου το 4ο ΕΠΑΛ αποδεσμεύοντας τις υπάρχουσες αίθουσες να μπορέσει να στεγαστεί και να λειτουργήσει.

Το όλο θέμα προσκρούει στην πολιτική των συγχωνεύσεων των σχολείων και της υποχρηματοδότησης, που προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα αλλά και υποβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πως θα αντιμετωπίσει το όλο πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ