Image Not Found

J. STOLTENBERG: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Image Not Found
TAFEKHS

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν στο τραπέζι, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποφυγής συγκρούσεων. Το πρώτο βήμα ενός διαλόγου επετεύχθη.

ΜΕΡΚΕΛ – ΕΡΝΟΓΑΝ

PANTELIDIS

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου, η Γερμανία Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, συνομίλησε με τον Ερντογάν για την ανατολική Μεσόγειο και την κρίση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στον τουρκικό Τύπο, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμμένει στη σκληρή στάση του, λέγοντας στη Γερμανίδα καγκελάριο πως είναι απαράδεκτο να υποστηρίζεται από κάποιες χώρες η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες χώρες που τις υποστήριξαν έλαβαν μέτρα για να κλιμακώσουν το αδιέξοδο και την ένταση.

Σύμφωνα με το Ανοιχτό Κανάλι, ο Ερντογάν, τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος που προκαλείται από τα βήματα που βλάπτουν την περιφερειακή ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

onalert.gr

Τα πιο δημοφιλή Σήμερα