Αποφασίζει νέες κινητοποιήσεις η ΠΑΣΥ

Σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν οι αγρότες όλης της χώρας εξαιτίας των διογκωμένων προβλημάτων που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση. Στο πλαίσιο αυτού του αναβρασμού πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα στις 12 μ. σε αίθουσα του ΕΚΛ διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ που θα συζητήσει τις εξελίξεις στον αγροτικό κόσμο στο φόντο των νέων σκληρών αντιαγροτικών και αντιλαικών μέτρων που ψηφίστηκαν με το Μνημόνιο 3 και θα εξετάσει τρόπους αντίδρασης μέσα από ένα χρονοδιάγραμμα συγκεντρώσεων σε τοπικό επίπεδο το Δεκέμβριο και σε πανελλαδικό επίπεδο τον Ιανουάριο. Σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥ ενόψει της σύσκεψης αναφέρονται τα εξής:

«Λήφθηκαν μέτρα που χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο την φτώχεια αγροτών και κτηνοτρόφων με την άγρια φορολόγηση τους, την μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, την μείωση επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μειώσεις στις συντάξεις, τα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα χαράτσια σε σπίτια και σε χωράφια.

Η επίθεση θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα και με νέα μέτρα, με τις εξευτελιστικές τιμές που λαμβάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, την αύξηση του κόστους παραγωγής, την κοροϊδία των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ όπως και με την πρόσφατη απόφαση που αποκλείει την αποζημίωση των παραγωγών βαμβακιού έστω και μέσω ΠΣΕΑ για τις ζημιές του 2010 από το πράσινο σκουλήκι.

Σε αυτή την λαίλαπα αντιαγροτικών μέτρων χρειάζεται το αγροτικό κίνημα να απαντήσει με την οργάνωση του, την μαζικοποίηση και το δυνάμωμα των Α.Σ και αγωνιστικών Ομοσπονδιών, μαζικές κινητοποιήσεις και κοινή δράση με τους μισθωτούς, τους αυτοααπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία.

Καλούνται τα μέλη των Δ.Σ των Ομοσπονδιών και Α.Σ, αγρότες και κτηνοτρόφοι να συμμετέχουν και να συμβάλουν με την γνώμη τους στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΠΑΣΥ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ