Μεγαλοεισοδηματίας στη χώρα ο χαμηλόμισθος της Ευρώπης

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων για το φορολογικό

Χωρίς αλλαγή στο όλο πλαίσιο της φορολογικής νομοθεσίας και χωρίς να έχει αποκλειστεί η κατάργηση του αφορολόγητου των παιδιών που τιμωρεί κάθε σημερινή και αυριανή οικογένεια, οι όποιες πατέντες σκαρφίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι μάλλον μοιάζουν τραγελαφικές. Μια απ’ αυτές αφορά κι αυτήν που λογίζει τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 26.000 ευρώ ως “μεγαλοεισοδηματίες” και άρα τους φορολογεί στην ίδια κλίμακα με άλλους που έχουν πολλαπλάσια εισοδήματα.

Ταυτόχρονα, το εισόδημα αυτό, που αντιστοιχεί σε 45% φορολόγηση αποτελεί εισόδημα νέου εργαζόμενου σε πολλές  ευρωπαϊκές χώρες, όπου το κόστος ζωής είναι παρόμοιο με το δικό μας.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει το κράτος “συνεταίρο-φάντασμα” των εργαζομένων απαιτώντας το μισό περίπου αυτού του ύψους των αμοιβών, χωρίς εγγύηση για παροχή σύγχρονων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και η διαφθορά συνεχίζουν να μην αποτελούν προτεραιότητας δράσης της. Αν επιμείνει η κυβέρνηση στην αντίληψη αυτή, η χώρα και οι συνεπείς φορολογούμενοι μικρομεσαίων εισοδημάτων θα γευτούν ακόμα χειρότερες μέρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ