Να λυθούν τα προβλήματα στέγασης και σίτισης των σπουδαστών του ΤΕΙ

DSCN2813Ζητήματα που τους «καίνε», με κυρίαρχα αυτά της εξασφάλισης στέγης μέσω των φοιτητικών εστιών και της σίτισης στις φοιτητικές λέσχες,  μετέφεραν χθες το πρωί στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εκπρόσωποι των φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας.

Οι σπουδαστές ανέφεραν στην αντιπεριφερειάρχη πως τα προβλήματα στέγασης υπήρχαν και παλαιότερα, έχουν όμως οξυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή ενοικίου και καταφεύγουν στις φοιτητικές εστίες. Επίσης, οι σπουδαστές εξέφρασαν και τη ανησυχία τους για την κατάργηση ουσιαστικά της δωρεάν σίτισης, αφού  πλέον πρόσβαση στις φοιτητικές λέσχες δεν έχουν όλοι ανεξαρτήτως οι φοιτητές, αλλά μόνον όσοι πληρούν διάφορα  κριτήρια, όπως ελάχιστο εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π.  

Η αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό όλων των σπουδαστών και συμμερίζεται την αγωνία τους για το μέλλον της παιδείας και τόνισε συγκεκριμένα: «Νοιώθω την αγωνία των φοιτητών για το μέλλον της «δωρεάν» παιδείας αλλά  και των οικογενειών τους που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος, συντηρώντας ταυτόχρονα δύο σπίτια. Η στήριξη της δημόσιας παιδείας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι εθνικό καθήκον. Πρέπει να υπάρξει ένας συνολικός εθνικός σχεδιασμός για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο της παιδείας ως συνέπεια της κρίσης, όπως είναι για παράδειγμα η σίτιση, η στέγαση και πολλά άλλα».

Η κ. Καραλαριώτου ζήτησε από τους σπουδαστές περισσότερα στοιχεία για τα θέματα που τους απασχολούν, κι εκείνοι με τη σειρά τους δεσμεύτηκαν να της τα υποβάλλουν σε επόμενη συνάντηση.

Τους μαθητές συνόδευαν ο αντιπρόεδρος και ο γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Αθαν. Βάιος και Πάρις Λιόλιος αντίστοιχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ