Τ. Τσιαπλές: Φέρνει βαρυχειμωνιά το νέο φορολογικό

«Η φυσική βαρυχειμωνιά που ενέσκηψε αυτές τις μέρες, ωχριά μπροστά σ’ αυτήν που φέρνει σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με το νέο βάρβαρο φορολογικό Ν/Σ που πάει να ψηφίσει στη Βουλή», τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές μιλώντας στη συγκέντρωση του διοργάνωσε το κέντρο ενάντια στο νέο φορολογικό.

Όπως ανέφερε εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, που υποφέρουν από την τεράστια ανεργία, τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, από τα βάρβαρα χαράτσια, απο την απλήρωτη εργασία και την ακρίβεια, που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, την ΔΕΗ, την θέρμανση, το φροντιστήριο, τα φάρμακα, να συνεχίσουν τις σπουδές των παιδιών, θα «κοκαλώσουν» από τους νέους δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια 3 και πάνω δισ. ευρώ, που φέρνει το νέο φορονομοσχέδιο-λαιμητόμος, και από τις αυξήσεις-σοκ στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Όλα αυτά γίνονται όπως ανέφερε όχι για να σώσουν την χώρα, όπως ψευδώς υποστηρίζουν, αλλά τα κέρδη και την εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τρανή απόδειξη αποτελεί το ότι για άλλη μια φορά, γι’ αυτούς όχι μόνο δεν παίρνεται κανένα μέτρο, αντίθετα το φορονομοσχέδιο φέρνει τρανταχτές ελαφρύνσεις στα μονοπώλια και σε επιχειρηματικούς ομίλους, ετοιμάζουν νέα πακέτα στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ο κ. Τσιαπλές αφού παρουσίασε τις νέες καταστροφικές όπως τις χαρακτήρισε ρυθμίσεις του φορολογικού, κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης λέγοντας ότι είναι συνεργοί στο έγκλημα, όπως και στα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν και σε όσα σχεδιάζουν, αν δεν τους ανατρέψουμε, μαζί με την αστική τάξη που υπηρετούν. 

Όπως τόνισε από κοντά είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, «που όσο κι αν σκούζει κατά της κυβέρνησης, οι συνταγές διαχείρισης του φορολογικού συστήματος που προτείνει, από τα κιτάπια του κεφαλαίου είναι βγαλμένες».

Κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι η μοναδική λύση για τους εργάτες, τους μικροΕΒΕ και μικροαγρότες, είναι η οργάνωση της πάλης από κοινού και κόντρα στις πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, η ρήξη και η ανατροπή, με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.

«Να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί το φορονομοσχέδιο-λαιμητόμος.

Να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα.

Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο για το ζευγάρι στις 40.000 ευρώ ετησίως και 5.000 για κάθε παιδί για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.

Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.

Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος των μικρομεσαίων ΕΒΕ. Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο και ειδικά για μικρούς ΕΒΕ που έκλεισαν και δεν έχουν εισοδήματα.

Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.

Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεφωνίας. Κατάργηση των τελών για Δήμο και ΕΡΤ.

Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.

Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.

Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των εφοπλιστών», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΛ επισημαίνοντας ότι ο αγώνας δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σ’ αυτά. Πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλα τα προβλήματα που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα, η κρίση του και οι πολιτικές διαχείρισής της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ