Ξέχασαν να καλέσουν την αντιπολίτευση σε δημοτικό συμβούλιο

Καταγγελία της Λαρισαίων Πόλις κατά της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

διμΗ δημοτική αρχή εν μέσω των τραγικών συνθηκών που ζούμε και ενώ οι δήμοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυτη διάλυση, συνεχίζει μια αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά, συνεχίζει να λαμβάνει αυθαίρετες αποφάσεις εν κρυπτώ, σε μια σειρά από σοβαρά θέματα. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και καταγγελίες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν  να μην κάνουν Δημοτικά Συμβούλια.

Όλα αυτά χειροτερεύουν την τραγική κατάσταση του Δήμου Λαρισαίων και απειλούν έναν από τους πιο εύρωστους Δήμους της χώρας με συρρίκνωση .

Η παράταξη μας μετά την αποκάλυψη της σκανδαλώδους ανάθεσης για το περίφημο «Χριστουγεννιάτικο χωρίο», η οποία έγινε παρά τις αντιρρήσεις μας  σε ένα παράνομο δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο,  δήλωσε εγγράφως επίσημα και δημόσια, ότι δε θα ανεχθεί πλέον άλλες παρατυπίες στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμα και μετά από αυτή τη δήλωση ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ συγκάλεσαν σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών παρατάξεων και ζήτησαν ξανά την ανοχή των παρατάξεων σε επείγοντα θέματα. Η ομόφωνη απάντηση της παράταξής μας ήταν : «Όχι γιατί έγινε μεγάλη κατάχρηση σε μια κατ έθιμον τακτική η οποία από εργαλείο για επίλυση εξαιρετικά επειγόντων θεμάτων, μετατράπηκε σε «κόλπο» να περνούν σημαντικές αποφάσεις εν κρυπτώ. Από δω και πέρα ζητούμε την σύγκλιση του ΔΣ για οποιοδήποτε θέμα, και είμαστε έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να είμαστε εκεί. Άλλωστε με την κατάργηση της αποζημίωσης για τα έξοδα παράστασης των δημοτικών συμβούλων, εξέλιπε το αιτιολογικό της δημοτικής αρχής  ότι δεν κάνουνε συχνά συμβούλια για λόγους Οικονομίας».

Αμέσως μετά τη δήλωση αυτή της παράταξης μας, ό πρόεδρος του ΔΣ βρήκε τη λύση: να κάνει κάποια άλλου είδους «δια περιφοράς συμβούλια». Συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να καλέσει την αντιπολίτευση!!! Φαίνεται σκέφτηκαν αφού έχουμε την συμπολίτευση, τι να την κάνουμε την αντιπολίτευση, άλλωστε μας δημιουργούν  προβλήματα . Η δήλωση του προέδρου ότι έστειλε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την Συμβούλιο της Παρασκευής 14/12/12 δεν ευσταθεί και ευτυχώς  αυτό είναι εύκολο να ελεγχθεί τεχνολογικά. Το επιχείρημα της απεργίας των υπαλλήλων επίσης δεν ευσταθεί, άλλωστε την απόφαση για συμβούλιο την έλαβαν την Τρίτη, είχαν αρκετές μέρες να τηλεφωνήσουν. Το αστείο  είναι ότι δεν κάλεσαν ούτε τον διαγραφέντα σύμβουλο κ. Σαμουρέλη, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και έκανε θέμα το ότι δεν προσκλήθηκε. Ούτε ευσταθεί το επιχείρημα ότι είχε υποχρέωση ο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίο τυχαία το έμαθε, να καλέσει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους!!!

Καταγγέλλουμε δημόσια την αντιδημοκρατική αυτή τακτική της Δημοτικής Αρχής και τον πρόεδρο του ΔΣ και επιφυλασσόμαστε για κάθε πολιτική αλλά και νόμιμη ενέργεια αντίδρασης αν αυτό συνεχιστεί.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ