Ανακαλύπτοντας την αλληλεγγύη στην Ελασσόνα

Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας και τον Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Οργανισμό Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE), η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Europe for citizens” με τίτλο “Revealing Solidarity” – Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη, θέλοντας να αναδείξουν την «αλληλεγγύη» ως βασική αξία της ζωής μας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, η αφηγηματική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, ο «ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» από τα παιδιά της ΛΑΕΕ, με τη συμμετοχή της Χριστίνας Βράκα στο ρόλο της αφηγήτριας και των μουσικών Δημήτρη Τσιαβέ, Ευλαμπίας Ντούλα και Αντώνη Νάτσιου.

Η διασκευή και η σκηνοθεσία της παράστασης ήταν της κας Σοφίας Αθανασιάδου και οι χορογραφίες της Νανάς Νατσιούλη – Σολωμού. Υπεύθυνος επεξεργασίας των βίντεο της παράστασης ήταν ο Γεώργιος Αρσένης.

Έπαιξαν τα παιδιά: Ιωάννης Ζαψαλής, Μαρία Τζήκα, Ειρήνη Πολίτη, Αχιλλέας Τσουρέκας, Ελένη Σκρέτα, Γεώργιος Κατσάρας, Μυρτώ Στόγια, Σταυρούλα Ράιου, Δημήτριος Καραγκούνης, Δανάη Τσιγιάνη, Ζήλη Ξενίδου, Γαβριέλα Σολωμού, Θεοδώρα Σιδηροπούλου, Χαρά Κατσάρα, Αμαλία Κατσάρα, Ευάγγελος Γκουντούρας, Τζένη Καραγκούνη, Ζωή Πουρνάρα, Νίκος Ζιάκος, Θανάσης Στατήρης και Μαρία Μπιζά.

Μετά το τέλος της παράστασης έγινε το Χριστουγεννιάτικο Bazzar με τη συνεργασία της ΛΑΕΕ και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας. Εκεί χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και έργα του προγράμματος “Revealing Solidarity”, των μελών του συλλόγου και των εργαζομένων της ΚΕΔΕ (Γαλογάβρα Βάσω, Κανούρα Ελένη, Κυριακή Ανδρεάδου, Μαρίνα Αγοραστού και Ευλαμπίας Ντούλα) προσφέρθηκαν ώστε τα έσοδα του Bazaar να δοθούν στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης.

Οι εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Europe for citizens” με τίτλο “Revealing Solidarity” – Αποκαλύπτοντας την Αλληλεγγύη, συνεχίστηκαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, που παρόλο το τσουχτερό κρύο, τα παιδιά των τμημάτων της ΛΑΕΕ – χορευτικού και εικαστικών – σε συνεργασία με την υπεύθυνη των εικαστικών κα Βίκυ Στάμου, δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια  με ευχές, που κρεμάστηκαν στα 2 φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα – προσφορά του Δασαρχείου Ελασσόνας- σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημιουργώντας «Το Παρκάκι των Ευχών», ανοίγοντας με τον πιο όμορφο τρόπο την γιορτινή περίοδο στην πόλη μας.

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας ευχαριστεί τον Δήμο Ελασσόνας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας, το Δασαρχείο Ελασσόνας και όλους τους φίλους που με τη συμμετοχή τους βοήθησαν η «Αλληλεγγύη» να βρει την πραγματική της αξία και να «αισθανθούμε όλοι ζεστασιά μέσα μας, ενώ έξω κάνει κρύο…» όπως αναφέρει και ο Όσκαρ Ουάιλντ στον «Ευτυχισμένο Πρίγκιπα».

Και για όσους έχασαν αυτή τη μοναδική παράσταση, θα έχουν την  ευκαιρία να τη δουν στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας , την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ