Ερευνα σε βάθος για τη γέφυρα Καλατράβα

gefΕυρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της περιφερειακής αρχής και επιστημόνων των αρμόδιων διευθύνσεων της περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της γέφυρας “Καλατράβα” στον Αγόκαμπο, πραγματοποιήθηκε σήμερα με εντολή του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρ. Καραλαριώτου.

Στη σύσκεψη επιχειρήθηκε μια σφαιρική προσέγγιση του όλου θέματος ενώ τονίστηκε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να δοθούν πειστικές και ουσιαστικές απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στην πρόκληση του ρήγματος. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην οποία θα μετέχουν μηχανικοί των διευθύνσεων Τρικάλων, Μαγνησίας και Καρδίτσας οι οποίοι θα εξετάσουν το κατά πόσο υπάρχουν αστοχίες στη μελέτη ή υπάρχουν παραλείψεις στην κατασκευή του έργου ενώ θα βάλουν στο μικροσκόπιό τους και την περιοχή στην οποία στήθηκε η γέφυρα. Η εν λόγω επιτροπή όπως ανέφερε η αντιπεςριφερειάρχης κ. Καραλαριώτου θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της εντός 12 ημερών.

Πάντως σύμφωνα πάντα με την κ. Καραλαριώτου η περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στο θέμα και να αποδοθούν οι ευθύνες αν υπάρχουν  εκεί που πραγματικά ανήκουν. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ