Θ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΗΣ κ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019

Ο αντιδήμαρχος μίλησε για προσπάθεια σπίλωσης από την πλευρά συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης προειδοποιώντας ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη

Υψηλοί τόνοι καταγράφηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, όπου και στο πλαίσιο της διαδικασίας Γραπτών Ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων συζητήθηκε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κ. Αργυρόπουλου (“Λάρισα Μπροστά”) με θέμα: «Φωτογραφικές απευθείας αναθέσεις-Ένα μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα», που έβαλε στο «κάδρο» τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Θ. Αδαμόπουλο.

Περιγράφοντας επαγγελματική σχέση του αντιδημάρχου Οικονομικών με συγκεκριμένη εταιρεία ο Κ. Αργυρόπουλος έκανε λόγο για «αποκλεισμούς» άλλων εταιρειών, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αδαμόπουλος μίλησε για «παραβίαση ανοιχτών θυρών», σημειώνοντας πως «υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας, παραμένει ελεύθερος επαγγελματίας και δεν σκοπεύει να ζήσει από την αντιμισθία του αντιδημάρχου».

“Ενώ οι καταγγέλλοντες είδαν το καταστατικό της εταιρείας και ανακαλύψαν ότι παρείχα παλιά υπηρεσίες ως λογιστής, παρέλειψαν να αναφέρουν ποιοι είναι οι μέτοχοι της εταιρείας. Όλοι οι μέτοχοι είναι στο στενό οικογενειακό περιβάλλον υποψηφίου της κας Καραλαριώτου στις εκλογές του 2019.

Το καταλάβατε; Να το επαναλάβω; Με αυτό το στοιχείο πέφτουν πλέον οι μάσκες. Με αυτό θέλω να δείξω ως αντιδήμαρχος και ως δημοτική αρχή ότι δεν εξετάζουμε και δεν διαχωρίζουμε τις επιχειρήσεις ούτε με βάση την παράταξη ούτε με βάση το κόμμα που ψηφίζουν οι εταίροι. Γι’ αυτό δεν είμαστε ίδιοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Παραπληροφορήσατε σκόπιμα την κοινή γνώμη, ενώ ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος με συκοφαντεί συνειδητά. Οι αναθέσεις ψηφίστηκαν ομόφωνα με τη μορφή του κατεπείγοντος λόγω της πανδημίας. Δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ αλλά να πετάξω από πάνω μου τη λάσπη που ρίξατε», σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος, καλώντας τον κ. Αργυρόπουλο να ανακαλέσει για το καλό της πόλης και του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου και σημειώνοντας πως επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο κ. Ζαούτσος αναφορικά με την προμήθεια σαρώθρου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Κ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ- Ρ. ΚΑΡΑΛΛΑΡΙΩΤΟΥ

Ανοίγοντας παρένθεση ο δήμαρχος Λαρισαίων σημείωσε πως η πόλη δίνει μάχη για να αποφύγει ένα σκληρό lockdown, ζητώντας αυστηρή τήρηση των μέτρων.

«Δίνουμε μάχη, η πορεία της πόλης εξαρτάται από όλους», έκλεισε τη σύντομη τοποθέτησή του ο Απ. Καλογιάννης, πριν τοποθετηθεί σχετικά με την ερώτηση Αργυρόπουλου.

«Πρόκειται για επίθεση εναντίον της δημοτικής αρχής, κάποιοι ψαρεύουν στα θολά», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, χαρακτηρίζοντας ως «ξεκάθαρη προσπάθεια συκοφάντησης» την κίνηση του Κ. Αργυρόπουλου και μιλώντας για «προσπάθεια σπίλωσης και αντιπαράθεση κανιβαλισμού» από πλευράς του.

«Σας καταλογίζω επικίνδυνη πολιτική, σε γκαιμπελίστικες πολιτικές έχω αλλεργία», ανέβασε τους τόνους ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον Κ. Αργυρόπουλο, σημειώνοντας πως όποιος έχει να καταλογίσει κάτι στη ΔΑ να το κάνει θεσμικά και με στοιχεία.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους αντιδημάρχους μου», έκλεισε την τοποθέτησή του ο κ. Καλογιάννης, καλώντας και πάλι την αντιπολίτευση να κινηθεί με στοιχεία.

«Δημιουργείται κλίμα, ποτέ δεν συκοφάντησα κανέναν ενώ στόχος ήταν η ενημέρωση του πολίτη», αντέδρασε ο Κ. Αργυρόπουλος, επιμένοντας πως ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν ενημέρωσε για την επαγγελματική του σχέση με την εταιρεία ώστε να αυτοεξαιρεθεί άμεσα, ενώ παίρνοντας τον λόγο η Ρ. Καραλαριώτου επέμεινε πως δεν τέθηκε θέμα για τις απευθείας αναθέσεις αλλά για σύγκρουση προσωπικών συμφερόντων.

«Αναδείξαμε το θέμα για τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του ’19, της οποίας ο κ. Αδαμόπουλος ήταν λογιστής και της έδωσε πέντε συνεχείς αναθέσεις, ενώ πρόκειται για εταιρεία που πουλά ό,τι ζητά ο δήμος, από τρόφιμα μέχρι σάρωθρα», υποστήριξε η κ. Καραλαριώτου, καλώντας τον κ. Αδαμόπουλο «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ως ελεύθερος επαγγελματίας» και τονίζοντας πως πολίτες επισημαίνουν «ηθικό θέμα» αφού ο αντιδήμαρχος «δεν μοίρασε την πίτα» και έκανε αναθέσεις 80.000 ευρώ σε μία μόνο εταιρεία εν μέσω πανδημίας.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

«Και οι δύο παρατάξεις που “τρώγονται” σήμερα εξυπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα μεγάλων εταιρειών», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΛΑΣΥ Γ. Παναγιώτου, ενώ ο Π. Γούλας (ΠΡ.ΑΞΙ) μίλησε για «λάθος δίχως πρόθεση» από πλευράς του αντιδημάρχου Οικονομικών, με τον Ν. Γαμβρούλα (Ορμή Ανανέωσης) να μιλά για μια ιδιαίτερη περίπτωση εταιρείας εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη δράση της.

«Η αντιπολίτευση έχει χρέος να προβληματίζεται για τέτοια ζητήματα», κατέληξε ο κ. Γαμβρούλας, σημειώνοντας πως «οι απαντήσεις πρέπει να είναι πειστικές και να μην δηλητηριάζεται η κοινωνία», ενώ παίρνοντας τον λόγο ο Κ. Βαϊούλης (Λαρισαίων Κοινόν) επέλεξε συμβολισμούς γυρίζοντας τον χρόνο στο ’30 και στον Ελ. Βενιζέλο.

«Όλοι υπόκεινται στον νόμο και τον έλεγχο, ακόμη και η παράλειψη αποτελεί αδίκημα», τόνισε ο Κ. Βαϊούλης, σημειώνοντας πως η παράταξή του θα καταθέσει ερώτηση για το θέμα του σαρώθρου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η κ. Καραλαριώτου δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της και επιμένει στην ποινικοποίηση την πολιτικής ζωής και το καταθέτω στην κοινωνία», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων, με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για ανακρίβειες από πλευράς δημάρχου.

«Ο δήμαρχος έχει πρόβλημα με το φύλο μου μάλλον», έκλεισε εκνευρισμένη την τοποθέτησή της επί προσωπικού η κ. Καραλαριώτου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ