ΕΚΛ: Εξοντώνουν το λαό οι αυξήσεις της ΔΕΗ

Το ΕΚΛ, καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, για τις νέες εξοντωτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, αυξήσεις που επέβαλε στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 10,5% έως 25% στις χαμηλότερες καταναλώσεις, σε μια περίοδο που η ανεργία έφτασε στα ύψη και χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί, πολλοί είναι απλήρωτοι επί μήνες, ενώ τα χαράτσια και οι φόροι δεν έχουν τελειωμό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΚΛ οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το 2011 και 2012, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 2 μέχρι το καλοκαίρι.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι ήδη σήμερα γίνονται πάνω από 1.000 διακοπές ρεύματος, λόγω αδυναμίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στο ήδη ακριβό ρεύμα και στα χαράτσια. Οι αυξήσεις αυτές θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά σε αδυναμία πληρωμής, άρα στο σκοτάδι και στην παγωνιά, αφού δεν μπορούν να βάλουν ούτε πετρέλαιο.

«Και όλα αυτά για να κερδίζουν περισσότερα οι μέτοχοι της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ, την οποία θέλουν να παραδώσουν εξ’ ολόκληρου στα μονοπώλια, στα πλαίσια ιδιωτικοποίηση συνολικά του τομέα της ενέργειας, που αποτελεί νέα πηγή κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο» υπογραμμίζςι η διοίκηση του ΕΚΛ που καλεί όλα τα σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να αντισταθούν απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική μέχρι την ανατροπή της.

Το ΕΚΛ απαιτεί:

• Να μην εφαρμοστεί στην πράξη καμιά αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

• Μείωση κατά 30% στα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων

• Καμιά διακοπή ρεύματος σε άνεργους, σε απολυμένους, σε απλήρωτους, σε αυτούς που αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ