ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ (ΦΩΤΟ)

Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο στα όρια του νομού

Συνεχής είναι η χιονόπτωση στους δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου, με τη «Μήδεια» να δείχνει τα δόντια της με κύριο χαρακτηριστικό της τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ελάχιστη η κίνηση στην πόλη της Λάρισας ενώ και σε όλο το δήμο Τυρνάβου οι μετακινήσεις γίνονται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα ψώνια.

Μέχρι στιγμής και οι 2 δήμοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τους κατοίκους να απολαμβάνουν το χειμωνιάτικο σκηνικό, ενώ οι αρχές βρίσκονται επί ποδός επισημαίνοντας πως ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων αλλά και του παγετού που αναμένεται αργά το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εξωτερικές ομάδες για παροχή βοήθειας στον δρόμο λειτουργούν από τον δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων που εφαρμόζει προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση των αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι ομάδες παρέχουν φαγητό, κουβέρτες και υπνόσακους σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και πληροφορίες για το πού μπορούν να διανυκτερεύσουν.

Αποτελούνται από ειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές) και βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, καθώς και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, για τον έγκαιρο εντοπισμό αστέγων. Οι πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 6970 236181 (24ωρη λειτουργία). Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα λειτουργεί στον Δήμο Λαρισαίων καθημερινά η δομή υποστήριξης αστέγων.

ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
• από το 20ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης,
• στην επαρχιακή οδό Πυργετού – Κρανιάς,
• στην επαρχιακή οδό Ανατολής – Μεγαλοβρύσου και
• στην επαρχιακή οδό Σκλήθρου – Καλαμακίου

 

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ