Κλιμακώνεται ο αγώνας για φθηνό νερό

synelamΤην πραγματοποίηση δύο συλλαλητηρίων στον Τύρναβο την ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εντός του Ιανουαρίου,και στον Αμπελώνα την 1η Φεβρουαρίου έξω από το πέτρινο δημαρχείο, αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του δήμου που διεκδικούν φθηνό νερό, απορρίπτοντας παράλληλα την κατά πλειοψηφία απόφαση του δ.σ. για τη σύσταση μικτής επιτροπής η οποία θα εξετάσει στοιχεία για το κόστος του πόσιμου νερού, αφού όπως αναφέρθηκε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία και κυρίως επειδή η σύστασή της εντάσσεται σε μια παρελκυστική πολιτική της δημοτικής αρχής.

Η συνέλευση συζήτησε ακόμη και αποφάσισε τα εξής:

Διακηρύσσει ότι δεν θα επιτρέψει καμία διακοπή σε νερό, ρεύμα.

Συνεχίζει με ανυπακοή πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ.

Αρνείται το ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. 

Αρνείται το νέο φόρο ακινήτων που θα φορολογεί και την αγροτική γη.

Θεωρεί ότι όλα τα δημοτικά έργα θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πρώτης προτεραιότητας έργο στον Αμπελώνα είναι η αντικατάσταση και του υπολοίπου δικτύου ύδρευσης για να εξαλείψουμε τον καρκινογόνο αμίαντο.

Απαιτεί Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Να μην κλείσουν Νοσοκομεία και κλινικές στο Νομό. Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Να στελεχωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου και το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα. Να θεωρηθούν άμεσα ΟΛΑ τα Βιβλιάρια Υγείας από ΟΛΑ τα Ταμεία χωρίς προϋποθέσεις. Να μην ισχύσουν «χαράτσια» στην παροχή υγείας. Φθηνά και αξιόπιστα φάρμακα για όλες τις νόσους.

Απαιτεί την καθιέρωση άμεσα τιμής 40 λεπτών το λίτρο στο πετρέλαιο, όπως το παίρνουν οι εφοπλιστές για τα Νηπιαγωγεία-Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια-Λύκεια. Τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα, Βιβλιοθήκες, ΚΑΠΗ. Τα Αγροτικά Ιατρεία και  Κέντρα Υγείας, Δημόσια Θεραπευτήρια (π.χ. «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»). Κάνει έκκληση να στηριχθεί αυτό το αίτημα και να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Η Λαϊκή Συνέλευση   συζήτησε τέλος την ανάγκη να διευρυνθεί ο αγώνας. Φορείς, σύλλογοι, κάτοικοι ιδιαίτερα η νεολαία να συμμετάσχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα. Να διευρυνθεί το πλαίσιο δράσης παλεύοντας για Φθηνό Νερό, Ρεύμα, Κατοικία, Υγεία. Άτυπες ομάδες νέων, θεατρικά σχήματα κλπ, να συμμετάσχουν στην συνολική προσπάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ