Και παπάς και ζευγάς ο Ν. Μαλάκος

indexΑνάμεσα στους 106 δημάρχους της χώρας που έβαλαν υπογραφή σε κείμενο με το οποίο ζητούσαν την άρση του ασυμβίβαστου για τους δημάρχους ώστε να έχουν το δικαίωμα να ασκούν και το λειτούργημα του δημάρχου και το επάγγελμά τους ήταν και ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος, ακολουθώντας διαφορετική γραμμή από τη λαϊκή ρήση που έλεγε ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς, αποδεικνύοντας ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι η τσέπη του και η συνέχιση του επαγγέλματός τους και όχι το πώς θα υπηρετήσει καλύτερα το δήμο και τους πολίτες.

Δυστυχώς όμως για το δήμο και τους δημότες το αίτημα του κ. Μαλάκου και των άλλων 105 δημάρχων που σκέφτονται σαν αυτόν, υπάρχει και ένας υπουργός, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, που μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει κάτι αξιόλογο από όπου και αν πέρασε που ικανοποίησε αυτό το αίτημα και έτσι η άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους δημάρχους, που θεσπίστηκε με τον 3852/10 (Καλλικράτης) είναι πλέον γεγονός, καθώς, η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νομό Λάρισας το έγγραφο υπέγραψε ακόμη ένας δήμαρχος ο κ. Αρ. Καραχάλιος των Φαρσάλων, ενώ απουσιάζουν όλοι οι δήμαρχοι μεγάλων δήμων, όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Βόλου, Ηρακλείου, Πάτρας, κ.λπ.

Η ενέργεια αυτή του κ. Μαλάκου όπως είναι φυσικό προκαλεί ερωτήματα για το πώς βλέπει ο ίδιος το δήμο και τους δημότες αφού τώρα που του δίνεται η δυνατότητα να ασκεί και τη δικηγορία είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να παραστεί και σε δίκες ή και να φάει αρκετές ώρες για  υποθέσεις που θα αναλάβει.

Επιπλέον θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και στους συναδέλφους του δικηγόρους που σίγουρα θα μιλήσουν για αθέμιτο ανταγωνισμό με δεδομένες τις δυνατότητες προβολής που του δίνει το αξίωμα του δημάρχου.

Αλλά είπαμε για τον κ. Μαλάκο προέχει το προσωπικό συμφέρον το οποίο και τον ώθησε να υπογράψει το κείμενο αποδεικνύοντας ότι του αρέσει η ρήση και παπάς και ζευγάς.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ