Καταδικάζει Τη Ρατσιστική Επίθεση Ο Θ. Ψύρρας

1αΑνακοίνωση καταδίκης της επίθεσης σε βάρος πακιστανών που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα εξέδωσε ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, υποστηρίζοντας ότι η δημοκρατία μας πρέπει να αμυνθεί σε τέτοια φαινόμενα. Αναλυτικά ο κ. Ψύρρας αναφέρει:

«Τη νύχτα της Πέμπτης στη Λάρισα σημειώθηκε ρατσιστική επίθεση σε στέκι μεταναστών στην Λάρισα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους αλλοδαπούς, ο οποίος και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το γεγονός προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά ανησυχία ιδίως επειδή ανάμεσα στους δράστες ήταν και μαθητές. Η ανησυχία δεν αρκεί. Πρέπει ενιαία ως κοινωνία να αποκηρύξουμε τη βία σε όλες τις μορφές της και να κατανοήσουμε ότι δεν αποτελεί λύση σε κανένα πρόβλημα. Ο ρατσισμός, ως μίσος προς τον Άλλον δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μετάθεση του μίσους που το ίδιο το άτομο νιώθει για τον εαυτό του. Πρέπει απέναντι στην ασυνειδησία της ομογενοποιημένης συνείδησης το σχολείο και η κοινωνία να προτάξουν τις αξίες της δημοκρατικής συνύπαρξης και του σεβασμού της ετερότητας.

Η Δημοκρατία μας οφείλει να αμυνθεί. Οι ομάδες που προκρίνουν τη ρατσιστική βία πρέπει να αντιμετωπιστούν με ποινικά μέσα και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των αυτουργών. Η Λάρισα – μια πόλη χωνευτήρι ετεροτήτων – δεν μπορεί να ανέχεται το ρατσισμό και τη βία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ