Συλλαλητήριο για το νερό στον Αμπελώνα

DSC03169press-aΔεκάδες κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου διαδήλωσαν σήμερα για φθηνό νερό σε συλλαλητήριο που διοργάνωσε η επιτροπή αγώνα έξω από το παλιό δημαρχείο του Αμπελώνα και στο οποίο έδωσαν το παρών ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής, η πρώην δήμαρχος Αν. Ψύρρα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στ. Χατζηκράχτης, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Δ. Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικών φορέων και πλήθος κατοίκων από όλο το δήμο.

DSC03167Μιλώντας στο συλλαλητήριο τα μέλη της επιτροπής αγώνα τόνισαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας απέναντι στην αδιαλλαξία της δημοτικής αρχής που έχει επιλέξει το σκληρό χαράτσωμα των δημοτών μέσα από τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ και επανέλαβαν ότι στόχος της επιτρόπης αγώνα είναι να καθιερωθεί φθηνό τιμολόγιο σε όλο το δήμο.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Γελαλής και χατζηκράχτης τόνισαν ότι στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων όχι για ψηφοθηρικούς σκοπούς αλλά επειδή πιστεύουν ότι είναι δίκαιος και είναι αδιανόητο σήμερα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης να επιβάλλονται τέτοιες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόπγια του νερού που είναι κοινωνικό αγαθό.

Υπέρ του αγώνα των κατοίκων τάχθηκε και η κ. Ψύρρα η οποία όμως τόνισε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για τιμή 0,25 ευρώ το κ.μ. αφού όπως ανέφερε η πρώην ΔΕΥΑ Αμπελώνα ήταν χρεωμένη με τέτοιο τιμολόγιο.   

Το συλλαλητήριο υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι συνεχίζεται ο αγώνας για φθηνό νερό και ότι οι κάτοικοι του δήμου απαντούν στην αδιαλλαξία της δημοτικής αρχής με μαζική άρνηση πληρωμής λογαριασμών ύδρευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ