Συνεχίζουν το δούλεμα στους αγρότες

agrΣαν μάγοι με τα δώρα βγήκαν χθες από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οι οποίοι απευθυνόμενοι στους αγρότες ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξαν ότι έδωσαν λύσεις στα προβλήματά τους και ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν.

Ακούγοντας όμως αναλυτικά τις ανακοινώσεις του κ. Τσαυτάρη εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι οι κυβερνώντες συνεχίζουν το δούλεμα και ότι σε τελική ανάλυση δεν έδωσαν απολύτως τίποτα:

-Μίλησαν για επιστροφή του ΦΠΑ, κρύβοντας ότι η επιστροφή σε σχέση με πέρυσι είναι μισή εμφανίζοντας ως επιτυχία το γεγονός ότι θα επισπεύσουν τη διαδικασία επιστροφής τους στους δικαιούχους.

-Μίλησαν για επίσπευση της διαδικασίας επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο κρύβοντας ότι το πετρελαιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκε 40% τουλάχιστον και η επιστροφή δεν αυξήθηκε.

-Μίλησαν για νυχτερινό ρεύμα προσφέροντας ουσιαστικά ένα τίποτα αφού κανείς αγρότης δεν μπορεί να ποτίσει τη γη του μόνο τις ώρες που ισχύει το νυχτερινό ρεύμα, λόγω έλλειψης έργων υποδομής και ανυπαρξίας νερού.

-Χρύσωσαν το χάπι των δανείων λέγοντας ότι αίρονται υποθήκες. ξεχνούν να μας πουν όμως ότι για να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια στην κακή ΑΤΕ θα πρέπει να υποθηκευτούν χωράφια αξίας ίσης με το 120% του δανείου, κάτι που με την μείωση των αντικειμενικών αξιών θα οδηγήσει σε νέα υπευποθήκευση γης.

-Μίλησαν για τον κανονισμό de minimis ξεχνώντας να πουν πόσα χρήματα παίρνουν οι κτηνοντρόφοι και τί μπορούν να αγοράσουν με αυτά για να ταϊσουν τα ζώα τους.

Την ίδια ώρα όμως δεν μίλησαν για τη μείωση του κόστους παραγωγής με την υπαγωγή των αγροτικών εφοδίων σε χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, με την μείωση των τιμών σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα, με την καθιέρωση ριμής πετρελαίου ίδια με αυτή που το παίρνουν οι εφοπλιστές, με εύκολη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και φθηνά καλλιεργητικά δάνεια.

Δεν μίλησαν επίσης για θωράκιση της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων με πάταξη των μεσαζόντων και των μαϊμού εμπόρων που ακόμη συνεχίζουν να αγοράζουν με πλαστές επιταγές.

Δεν είπαν απολύτως τίποτα για την ενίσχυση των γεωτεχνικών υπηρεσιών αφήνοντας και πάλι αβοήθητους τους αγρότες να παλεύουν στα χωράφια τους χωρίς εοπιστημονική υποστήριξη.

Φυσικά και δεν μίλησαν για κανένα μέτρο που θα κρατήσει τους μικρούς καλλιεργητές στη γη τους αφού κάτι τέτοιο δεν το θέλουν πιστοί στο δόγμα ότι η αγροτική παραγωγή πρέπει να περάσει στα χέρια λίγων μεγαλοκαλλιεργητών.

Κατά συνέπεια οι κ.κ. Τσαυτάρης και Χαρακόπουλος δεν είπαν απολύτως τίποτα στους αγρότες και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους μαζί με τους 3 πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης για τα όσα θα συμβούν από εδώ και στο εξής στον αγροτικό χώρο.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ