Κάθε 13 ημέρες …Πρωτοχρονιά

Tiny Alien PlanetΞαφνιάστηκαν οι επιστήμονες με την ανακάλυψη του πιο μικρού πλανήτη  που έχουν εντοπίσει ποτέ. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό, πολύ ζεστό, βραχώδη πλανήτη, σε ένα ηλιακό σύστημα πολύ, πολύ μακριά. Ο μικρός αυτός πλανήτης έχει το μέγεθος του φεγγαριού μας και κάθε 13 μέρες …γιορτάζει το Νέο Έτος, καθώς τόσες ημέρες χρειάζεται για να ολοκληρώσει την τροχιά του γύρω από ένα άστρο, λίγο μικρότερο από τον ήλιο μας…

 Οι επιστήμονες λένε ότι ο πλανήτης μοιάζει να είναι ιδιαίτερα εχθρικός απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή ζωής, επειδή είναι πολύ ζεστός, και το νερό στην επιφάνειά του εξαφανίζεται αμέσως. Το όνομα του πλανήτη είναι Kepler-37b, αλλά μπορείτε να τον αποκαλείτε χαϊδευτικά, Keppy.

Οι επιστήμονες της NASA είναι πολύ ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη του μικρού πλανήτη επειδή είναι μικρότερος από οποιονδήποτε πλανήτη έχει ανακαλυφθεί ποτέ, είτε στο ηλιακό μας σύστημα ή έξω από αυτό. Δεν περίμεναν καν να βρουν ένα τόσο μικρό πλανήτη, τόσο μακριά από τη Γη, έως ότου βρέθηκε αυτός. Κανονικά, τα τηλεσκόπιά τους εντοπίζουν τέρατα στο μέγεθος του Δία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ