ΚΟΝΤΡΑ ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗ – ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μια πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ. Δοδοντσάκη για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου ήταν που «πυροδότησε» τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για την κατάσταση των σχολείων μετά τους σεισμούς, με το σώμα μάλλον αμήχανο να παρακολουθεί τον έντονο διάλογο.

Αφήνοντας αιχμές για τις καθυστερήσεις στους επαναληπτικούς ελέγχους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης εκτίμησε πως μέχρι 29 Μαρτίου (ημερομηνία που ολοκληρώνεται η τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου) αποκλείεται η επαναλειτουργία των σχολείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προτείνοντας μάλιστα δια ζώσης διδασκαλία μόνον για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

«Προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Θεωρώ πως τα ακατάλληλα και επισκευάσιμα κτίρια θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, με παράταση της τηλε-εκπαίδευσης, πλην της Γ’ Λυκείου», ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής, απορρίπτοντας την ιδέα για πρωινές-απογευματινές βάρδιες και προτείνοντας «φιλοξενία» των μαθητών της Γ’ Λυκείου και δια ζώσης μαθήματα σε όμορα σχολεία που δεν έχουν πρόβλημα.

Δεν άργησε να σηκώσει το… γάντι ο Περιφερειάρχης, ενώ η φράση του Κ. Αγοραστού πως είναι ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης να συνεχιστούν τα μαθήματα, καθώς τα παιδιά κινδυνεύουν να τα χάσουν, ανέβασε τους τόνους στη συνεδρίαση, με τον Περιφερειάρχη λίγο πριν αποχωρήσει από την τηλεδιάσκεψη να επανέρχεται απευθυνόμενος στον κ. Δοδοντσάκη με τη φράση «δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε, είναι απαραίτητο να κάνετε τη δουλειά σας, δε μπορείτε να στερείτε τη μάθηση στα παιδιά…».

«Έχουμε προϊσταμένους που μας ελέγχουν» ήταν η αντίδραση του περιφερειακού διευθυντή, με την αμηχανία των υπολοίπων να μην κρύβεται και την κόντρα ακόμη να σχολιάζεται στη Λάρισα…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ