Ερώτηση Θ. Ψύρρα για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

1αΟ Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας σχετικά με τα «προβλήματα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών μετά την μείωση των περιοχών μετάθεσης». Στην ερώτησή του ο κ. Ψύρρας αναφέρει:

«Πολλοί εκπαιδευτικοί που τα τελευταία χρόνια μετατέθηκαν, βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας αφού δεν τοποθετήθηκαν σε κάποια κενή οργανική θέση. Η επιλογή της περιοχής μετάθεσης, δηλώθηκε από τους εκπαιδευτικούς  με βάση την προηγούμενη οριοθέτηση και με τα προσωπικά κριτήρια του καθενός, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν και οι μεταβολές τις οποίες αγνοούσαν. Σήμερα μετά την μείωση των περιοχών μετάθεσης, κινδυνεύουν να τοποθετηθούν έξω και μακριά από τον τόπο που είχαν μετατεθεί  και να υποστούν τις επώδυνες συνέπειες αυτών των μεταβολών. Γίνεται φανερό, πως η έλλειψη πρόνοιας για την άμβλυνση των συνεπειών από την αλλαγή του Νόμου, αδικεί όσους μετατέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν τοποθετήθηκαν σε οργανική θέση. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση περιορισμένης –διετούς πιθανόν-μεταβατικής περιόδου, όπου στις κενές οργανικές θέσεις μιας περιοχής να τοποθετηθούν, κατά προτεραιότητα, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε αυτή την περιοχή  με βάση την προηγούμενη κατανομή των περιοχών μετάθεσης.

Ερωτάται o Υπουργός:

1) Θα ληφθεί κάποια πρόνοια ώστε  να μην δημιουργηθούν αδικίες από την μείωση των περιοχών μετάθεσης;

2) Θα ορίσετε κάποια μεταβατική περίοδο για την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις της περιοχή μετάθεσης τους με βάση την προηγούμενη κατανομή;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ