ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Τουλάχιστον ανατριχιαστική η φωτογραφία που συνοδεύει τη νέα ανάρτηση του πρώην μέλους του ΔΣ στο Μουσείο της Ακρόπολης Κυριάκου Κατζουράκη αναφορικά με το τσιμέντωμα του ιερού Βράχου, ενώ στο στιγμιότυπο μπορεί να… θαυμάσει κανείς σε όλο του το μεγαλείο το τι έχει συμβεί.

Ο ίδιος δημοσιεύοντας το επίμαχο στιγμιότυπο αναδεικνύει την εκτενή χρήση τσιμέντου και ζητά την άμεση αναστολή των εργασιών στην Ακρόπολη, προσθέτοντας μάλιστα ότι «το πλάνο είναι να καλυφθεί ΟΛΟΣ ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα ενός!».

«Για όποιους δεν το έχουν καταλάβει: το πλάνο είναι να καλυφθεί ΟΛΟΣ ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα ενός! (έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο, τον Νοέμβριο του 2020).
Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα έργα στην Ακρόπολη πριν να είναι αργά. Αυτό το μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη, είναι το σπουδαιότερο ιστορικό μνημείο της χώρας, δεν έχουμε δικτατορία να μας διοικεί.
Αναστολή των έργων ΑΜΕΣΑ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κατζουράκης.

Αποκαλυπτικός ο διαπρεπής Έλληνας ζωγράφος, σκηνογράφος και συγγραφέας επιμένει πως με την ολοκλήρωση των περίφημων έργων θα τσιμενταριστεί όλη η εντός των τειχών επιφάνεια της Ακρόπολης, από τη Δυτική πύλη εισόδου, Προπύλαια, οριζοντίως μέχρι την άλλη άκρη της σημαίας και αντιστοίχως ο κάθετος ΒΝ άξονας, με λίγα λόγια όλη η Ακρόπολη!

Να θυμίσουμε πως ο Κ. Κατζουράκης είχε παραιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, λόγω της προηγούμενης τσιμεντόστρωσης, καταγγέλλοντας ότι ούτε καν στο ΔΣ του Μουσείου δεν συζητήθηκαν οι επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο, ενώ σε δηλώσεις του σημείωνε ότι η κατάσταση ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμη και τόνιζε ότι χρειάζεται άμεση σύγκλιση διεθνούς συνεδρίου αρχαιολόγων και «διεθνής συναγερμός» για τις απαράδεκτες παρεμβάσεις.

Τελικά υπάρχουν και άνθρωποι που παραιτούνται στη χώρα και αν δεν ακολουθήσουν το παράδειγμά τους ας τους ακούσουν τουλάχιστον οι υπεύθυνοι για το αίσχος. Έστω και καθυστερημένα…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ