ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Η επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι των παραλιακών οικισμών του Νομού Λάρισας (Καστρί Λουτρό και Μεσαγγάλων), αλλά και παραθεριστές της περιοχής, ζητούν την κατασκευή οδικής γέφυρας μήκους 80 μέτρων, που θα συνδέσει τους παραπάνω οικισμούς με τους Νέους Πόρους του Νομού Πιερίας και ουσιαστικά, παραλιακά τη Θεσσαλία με την Κεντρική Μακεδονία, εξυπηρετώντας χιλιάδες ανθρώπους (κατοίκους και παραθεριστές).

Στις 27 Ιουλίου 2018 σε κοινή σύσκεψη των Περιφερειαρχών Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, παρουσία των τότε Δημάρχων Τεμπών και Δίου-Ολύμπου, είχε ανακοινωθεί η κατασκευή γέφυρας και της οδικής σύνδεσης των παραλιακών οικισμών Καστρί Λουτρό – Νέων Πόρων.

Από τότε, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής, έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων, συναντήσεις επί συναντήσεων των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, με την παρούσα επερώτησή μας, ζητάμε από την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να μας απαντήσει γιατί δεν προχώρησε η κατασκευή της γέφυρας που θα ενώσει τους παραλιακούς οικισμούς Καστρί-Λουτρό του Ν. Λάρισας με των Νέων Πόρων του Ν. Πιερίας και τι θα κάνει για την άμεση κατασκευή της, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

9/5/2021

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Γκαραλιάκος Ζήσης
  3. Νάνος Αποστόλης
  4. Μπακάση Βασιλική

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ