ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “OPEN NIGHTS”

«Η πανδημία μας έκανε πιο εφευρετικούς και πιο δημιουργικούς», ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον Μύλο του Παππά με αφορμή την έναρξη του φεστιβάλ «open nights», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων, Αρχαιολογικούς χώρους κ.α.) από 4 έως και 18 Ιουνίου.

«Το φεστιβάλ είναι ταυτόσημο με την πολιτιστική μας πολιτική», τόνισε ο κ. Σάπκας, ενώ παίρνοντας τον λόγο η καλλιτεχνική υπεύθυνη του φεστιβάλ Ρούλα Καραφέρη αναφέρθηκε στη διοργάνωση σημειώνοντας πως σε δύσκολες συνθήκες «οι καλλιτέχνες προσαρμόστηκαν στα δεδομένα», επικεντρώνοντας σε άγνωστα σημεία της πόλης όπου θα γίνουν δράσεις.


«Το φεστιβάλ μετά από μακρά περίοδο εγκλεισμού μας επανασυνδέει με την Τέχνη αλλά και μεταξύ μας», τόνισε η υπεύθυνη εικαστικών Β. Μαργαριτοπούλου, σημειώνοντας τις πολλές καλλιτεχνικές παρουσίες.

Το OPEN NIGHTS εξακολουθεί να συνομιλεί και να συμπράττει με διεθνή φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ φέτος καλωσορίζει στην οικογένεια συνεργατών του και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART – Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ//ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ