ΜΗΝΥΜΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητέ συνάδελφε, αγαπητή συναδέλφισσα,

Θα ’θελα να σας πω  -από κοντά- ότι είμαι πολύ περήφανη, καθώς τη σχολική χρονιά που ουσιαστικά σήμερα κλείνει, ήσασταν οι συνεργάτες μου.

Θα ’θελα να σας πω -απέναντί σας- ότι νιώθω ευγνωμοσύνη για το πλούσιο παιδαγωγικό και άρτιο διοικητικό έργο που επιτελέσατε καθ’ όλη  τη διάρκεια του σχολικού  έτους…

Θα ’θελα να σας πω -πλάι σας- ότι νιώθω, επίσης, πολύ ευτυχής που η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται ομαλά, μέσα από αγώνες και προσπάθειες για τις πολλές δυσκολίες που κληθήκατε να διαχειριστείτε, αλλά το πράξατε με επιτυχία!

Σας λέγω μόνο, μέσα από την καρδιά μου, προσωπικά αλλά και εκ μέρους της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια!

Αγαπητέ μαθητή και αγαπητή μαθήτρια της Στ΄ τάξης,

Σήμερα είσαι έτοιμος/η να πάρεις το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου και δεν μπορώ να κρύψω ούτε τις ανησυχίες μου ούτε την περηφάνια και το καμάρι μου για εσάς, καθώς  σιγά – σιγά ξεδιπλώσατε τα φτερά σας και σήμερα τα ανοίγετε για να πετάξετε μακριά από τους εξαίρετους δασκάλους σας.

Μη φοβηθείτε το «νέο». Μη σας καταβάλλει μια πιθανή δυσκολία, ένα λάθος. Μη συμβιβαστείτε με το μέτριο και το «λίγο». Εσείς, οι νέοι και νέες θα αλλάξετε την οπτική των γεγονότων, θα αλλάξετε τη ροή της ιστορίας. Η ζωή δίνει ρόλο σε όλους/όλες! Επιλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα!!!

Αγαπητέ μαθητή και αγαπητή μαθήτρια,

Μια ολόκληρη χρονιά -ίσως η πιο δύσκολη- έφτασε στο τέλος της. Η πανδημία μας ανάγκασε να στερηθούμε τη φυσική σας παρουσία στην τάξη, να παραλείψουμε δραστηριότητες μαζί σας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδηλώσεις και κυρίως την ανθρώπινη επαφή… Μας έλειψε το χαμόγελό σας. Οι εκπαιδευτικοί κατέβαλαν το μέγιστο των προσπαθειών τους να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, στην ψηφιακή εποχή, και το έπραξαν υπεύθυνα και σε απόλυτο βαθμό.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Εκτός από τον σχεδιασμό και τα μέτρα της πολιτείας, εκτός από την επιστημονική υποστήριξη των φορέων υγειονομικού χαρακτήρα και την αρωγή των συνεργαζόμενων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από την καίρια συμβολή του προσωπικού καθαριότητας και λοιπού βοηθητικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, αποφασιστικό ρόλο για τη λειτουργία τους διαδραμάτισε η ευσυνειδησία και η συνεργασία σας, και ως πολύτιμους συνεργούς, σας ευχαριστώ θερμά.

Σε όλους και όλες,

Ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι και με το καλό να ανταμώσουμε πάλι τον Σεπτέμβρη δυνατοί/ές  για μια νέα σχολική χρονιά πιο ανθρώπινη και χαρούμενη!!!

Η Δ/ντρια Π.Ε. Λάρισας

Καραγιώργου Αικατερίνη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ