ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στη σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΕΟΑΣ Ν. Λάρισας ο γραμματέας της οργάνωσης και δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής ο οποίος με κοφτή γλώσσα και επιχειρήματα κατά γενική ομολογία κέρδισε τις εντυπώσεις κάνοντας τον υπουργό Σπ. Λιβανό να δεσμευθεί για άμεση συνάντηση με την ομοσπονδία και το κυριότερο να επικαλείται πολλές φορές τον κ. Τσικριτσή στις τοποθετήσεις του.

Και για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Παίρνοντας το λόγο ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε με νόημα ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για διάλογο για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων και ο υπουργός να μην απαντά για μεγάλο διάστημα στο αίτημα για συνάντηση με τις ΕΟΑΣ και την πανελλαδική των μπλόκων. Μάλιστα επιχειρηματολογώντας για την αναγκαιότητα του διαλόγου ανάγκασε τον υπουργό να κλείσει ραντεβού μαζί τους ενώ σήμερα και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ζήτησε διάλογο με τις ομοσπονδίες.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ υποστήριξε ότι δεν λειτουργεί υπέρ των αγροτών, αφού αν ήταν έτσι και καλά εισοδήματα θα ειχε ο απλός αγροτικός κόσμος και επάρκεια προϊόντων θα είχε η χώρα. Μάλιστα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω ζήτησε από τον κ. Λιβανό να διεκδικήσει στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ ενισχύσεις στην παραγωγή και όχι τσεκ αγρανάπαυσης υποστηρίζοντας ότι είναι μόνος τρόπος να αποκτήσει η χώρα αγροτική παραγωγή και να εξασφαλίσει ικανοποιητικό εισόδημα για τους μικρούς γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Αν μη τί άλλο ουσιαστική παρέμβαση που έκανε τον κ. Λιβανό να ξεκινά πολλές φορές τις τοποθετήσεις του λέγοντας: “Οπως είπε και ο κ. Τσικριτσής…”

Τελικά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι κερδίζεις μόνο με τον διεκδικητικό λόγο και όχι με το λιβανιστήρι… όπως κάποιοι άλλοι

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ