ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων έθεσε η «Ορμή Ανανέωσης»

Το σοβαρότατο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης έθεσε στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Λάρισας με τη διαδικασία των ερωτήσεων ο επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» Ν. Γαμβρούλας, με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ρ. Απρίλη να παρέχει αναλυτικά στοιχεία για τη συνεργασία του δήμου με τις φιλοζωικές (Αδέσποτοι Εθελοντές-Anim. A.L.), τις στειρώσεις, τις περισυλλογές και την αναβάθμιση του Κυνοκομείου.

Περιγράφοντας μια συνεργασία που συνδράμει στο έργο της περισυλλογής, στείρωσης, περίθαλψης και υιοθεσίας των ζώων η κ. Απρίλη παραδέχτηκε πρόβλημα ως προς την στείρωση των γατών, σημειώνοντας ωστόσο πως ο πληθυσμός των αδέσποτων είναι ελεγχόμενος.

«Στο κυνοκομείο στειρώνονται μόλις 3-4 γάτες την εβδομάδα, όταν ο αντίστοιχος αριθμός των σκύλων ανά έτος κυμαίνεται από 220 έως 250 ζώα», ανέφερε ενδεικτικά η κ. Απρίλη, προσθέτοντας πως μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» θα αποκτηθεί σύγχρονο όχημα και εξοπλισμός για τις ανάγκες του κυνοκομείου και σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα υπογράφεται και συμφωνητικό για την ανακαίνιση του χώρου μέσω του ίδιου προγράμματος.

«Οι στειρώσεις δεν είναι σταθερές, ενώ στόχος παραμένει η υιοθεσία των ζώων και η απόδοσή τους σε νέους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και η περισυλλογή όσων περισσότερων ζώων γίνεται προκειμένου να επανέλθουν τσιπαρισμένα και στειρωμένα στο περιβάλλον τους», κατέληξε η κ. Απρίλη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ