ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΈΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Η παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στη Βουλή με αναφορές και στους 11.700 διορισμούς τον Αύγουστο στην εκπαίδευση

«Όχι μόνο υλοποιούμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, αλλά κάνουμε και περισσότερα. Πέρυσι, υλοποιήσαμε 4.500 διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Φέτος, είχαμε δεσμευτεί για 5.250 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, αλλά προχωρούμε σε 11.700 διορισμούς!»

Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, προσθέτοντας:

«Και στο παρόν νομοθέτημα προβλέπονται 1.100 θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που θα στηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η Παιδεία, όπως και η Υγεία, συνιστά πυλώνα του κοινωνικού κράτους, το οποίο η Κυβέρνηση μας προασπίζεται λαμβάνοντας κάθε δυνατό μέτρο για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Εμπιστευόμαστε στην πράξη τον Έλληνα εκπαιδευτικό και δεν λαϊκίζουμε επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέδειξε τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αυτονομία των σχολικών μονάδων και στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, σημειώνοντας:

«Εισάγεται η επιλογή των σχολικών εγχειριδίων και παρέχεται δυνατότητα σύστασης εκπαιδευτικών ομίλων και διασύνδεσης της σχολικής μονάδας με τρίτους φορείς. Πρόκειται για συνέργειες, που έχουν πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό ενδιαφέρον για τους μαθητές. Έτσι, ενισχύουμε το αισθητήριο του πολίτη και το αίσθημα του ανήκειν στην κοινότητα από μικρή ηλικία.

Ορίζονται οι θεσμοί των ενδοσχολικών συντονιστών, που θα συνεπικουρούν τους διευθυντές στο έργο τους και παιδαγωγικοί σύμβουλοι-μέντορες, που θα υποστηρίζουν τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς. Συγχρόνως, δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ακαδημαϊκής έρευνας στις σχολικές μονάδες, τόσο για το υπηρετούν προσωπικό, όσο και για τους φοιτητές του παιδαγωγικού κλάδου.

Εγκαθιστούμε ένα πιο μαζικό και συλλογικό σύστημα διοίκησης των σχολικών μονάδων, που διασυνδέει το σχολείο και τα παιδιά πληρέστερα με τις τοπικές κοινωνίες και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα πιο ανθρώπινο και αλληλέγγυο μέλλον μεταξύ των μελών τους».

Ο πρ. αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στην εξάπλωση των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε όλη τη χώρα, με γνώμονα τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, υπογραμμίζοντας:

«Θεσπίσαμε τα εργαστήρια δεξιοτήτων, προκειμένου οι μαθητές να αποκτούν περισσότερες γνώσεις. Εισαγάγαμε τα Αγγλικά ως γλώσσα εκμάθησης από το νηπιαγωγείο, διότι, μαζί με την πληροφορική, αποτελούν απαραίτητα προσόντα, για να βγουν οι μαθητές στην αγορά εργασίας μετά το 2030. Διασφαλίζουμε τα πολύτιμα αυτά εφόδια δωρεάν και εντός του σχολικού περιβάλλοντος».

Ακόμη, ο κ. Κέλλας επισήμανε πως η αξιολόγηση αποτελεί αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου και εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη επειδή ευνοεί την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας ούτε τη μισθοδοσία τους. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση συνιστά μία «ζωντανή» διαδικασία, αφού ο νέος νόμος προβλέπει τη μεταξιολόγηση του ίδιου του συστήματος αξιολόγησης, ώστε το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνεται διαρκώς καλύτερο και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ