ΕΚΛ: Η 1η Μάη δεν είναι κινητή αργία είναι απεργία

εκ«Η 1η Μάη είναι απεργία, η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, να εκφυλίσει και τον χαρακτήρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τη μεταφορά της μετά το Πάσχα, για χάρη των κερδών των μεγαλεμπόρων.

«Δεν έχει κανένα δικαίωμα η κυβέρνηση να την μετατρέπει σε μεταφερόμενη κινητή αργία. Οι μικρέμποροι πρέπει να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα. Δεν θα σωθούν από το άνοιγμα μια μέρας. Δεν λείπουν οι μέρες από το λαό, αλλά τα χρήματα για να ψωνίσει», αναφέρει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει εξαπολύσει άγρια επίθεση για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα απο όλα τη βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο.

«Η έκρηξη της ανεργίας, το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, ΣΣΕ, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι βαρείς φόροι και χαράτσια, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, είναι μια ακόμα απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση. Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτή τη βαρβαρότητα. Έτσι να τιμήσουμε την πρωτομαγιά.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. 127 χρόνια μετά την ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, δε μπορεί να αποδεχτούμε να ζούμε μέσα στη φτώχεια, στην ανεργία, να δουλεύουμε όσοι έχουμε δουλειά απο ήλιο με ήλιο, για ένα άθλιο μεροκάματο, χωρίς δικαιώματα, για να θησαυρίζει μια μικρή μερίδα καπιταλιστών. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΕΚΛ που καταλήγει λέγοντας ότι “υπάρχει διέξοδος! Να ανασυντάξουμε του συνδικαλιστικό κίνημα, σε ταξική κατεύθυνση. Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας με τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ. Έτσι θα αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων που ντύνεται με το μανδύα της αστικής δημοκρατίας, της Ε.Ε. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ