Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟίΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν βάσει ελέγχων στο νομό Λάρισας ξεπέρασαν σε ημερήσια βάση τα 500 ενώ και τις άλλες ημέρες της εβδομάδας έσπαζαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε ασφυξία αφού πλέον δεν υπάρχουν κλίνες στη ΜΕΘ ενώ και στις κλινικές η κατάσταση είναι απελπιστική.

Και ενώ ο κορωνοϊός σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τρέχοντας “με σπασμένα φρένα”, η κατάσταση με τους ανεμβολίαστους στο νομό είναι τραγική. Οπως μαρτυρούν οι αριθμοί η συντριπτική πλειοψηφία όσων μέχρι σήμερα δεν έκαναν το εμβόλιο δείχνει να σφυρίζει αδιάφορα αψηφώντας κινδύνους αλλά και περιοριστικά μέτρα.

Δυστυχώς ο νομός Λάρισας εξακολουθεί να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 50% ανεμβολίαστους. Σήμερα με τέτοια έξαρση κρουσμάτων μόλις 500 άτομα σε όλο το νομό έσπευσαν να κάνουν την πρώτη δόση, ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που δεν έχουν κάνει καμία δόση ξεπερνά τις 135.000, με αποτέλεσμα ο στόχος για επίτευξη υψηλού ποσοστού εμβολιασμένων που θα οδηγήσει σε ανοσία να φαντάζει όνειρο άπιαστο για τους επόμενους 5 – 6 μήνες.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.808 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και 515 στην Π.Ε. Λάρισας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.151 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 441 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 369 (83.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 72 (16.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.334 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 363 (ημερήσια μεταβολή +5.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 04/11/2021

ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας είναι απελπιστική, όπως έχει άλλωστε καταγγείλει εδώ και μέρες η ΕΙΝΚΥΛ, ενώ στις ΜΕΘ δεν υπάρχει κρεβάτι. Ενδεικτική της εικόνας που επικρατεί είναι η δήλωση του πρώην βουλευτή και διευθυντής στην Ορθοπαιδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κ. Μπαργιώτα σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο είναι εδώ και 10 ημέρες συνεχώς γεμάτο. “Δεν έχουμε κρεβάτια για τίποτα άλλο πλην των περιστατικών COVID και πάλι είμαστε οριακά…», υποστήριξε μιλώντας στο iEidiseis.

Όπως εξήγησε το παλαιό νοσοκομείο Λάρισας είναι δυναμικότητας 200 κλινών και εφημερεύει κάθε δεύτερη μέρα. Σε κάθε εφημερία κάνει 50 εισαγωγές εκ των οποίων οι 22-23 είναι ασθενείς με COVID και οι υπόλοιποι έχουν σοβαρά τραύματα, κατάγματα κι άλλα προβλήματα που σε λίγο δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν παρότι είναι άμεσης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ ένα εκτενές αφιέρωμα για την κατάσταση στα νοσοκομεία της λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα φιλοξενεί η έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα iatronet.gr.

Για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ πατήστε ΕΔΩ

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ