Αυστηρές συστάσεις ενόψει εορτών στους διοικητές των νοσοκομείων

μακρισΕπιστολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων της περιοχής ευθύνης της 5ης ΥΠΕ, απέστειλε ο διοικητής της υγειονομικής περιφέρειας Λ. Μακρής, ζητώντας να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα ενόψει των εορτών του Πάσχα και της πρωτομαγιάς. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Ενόψει των Εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και προκειμένου να υπάρξει πλήρης ανταπόκριση σε ενδεχόμενες έκτακτες ανάγκες, παρακαλούμε με προσωπική σας φροντίδα να μεριμνήσετε για την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος εφημερίας με:

· Την κάλυψη με όλες τις κλινικές ειδικότητες των Νοσοκομείων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

· Την ύπαρξη του αναγκαίου Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού τόσο από αριθμητική άποψη, όσο και από άποψη παρουσίας έμπειρων στελεχών.

· Την τακτική εποπτεία από τον Διοικητή, της λειτουργίας του Νοσοκομείου και την επικοινωνία του με το Ε.Κ.Α.Β. και τους Διοικητές των λοιπών Νοσοκομείων.

· Την ιδιαίτερη φροντίδα στην οργάνωση εφημερίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, με έμφαση στη διασφάλιση των προϋποθέσεων άμεσης επικοινωνίας τόσο μεταξύ τους, όσο και με το Ε.Κ.Α.Β.

· Την οργάνωση της εφημερίας των Κ.Υ με τη φροντίδα των Δ/ντών, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργάζονται άμεσα με τους αντίστοιχους Διοικητές και το Ε.Κ.Α.Β.

Για την διασφάλιση της καλύτερης επικοινωνίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το σύστημα των Υπηρεσιών Υγείας, παρακαλούμε να διαβιβάσετε κατάλογο με τα ονόματα των υπευθύνων εφημερίας Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας κατά τις ημέρες αυτές το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 25 Απριλίου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ