ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 6ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σύμφωνα με νευροβιολογικές μελέτες η μουσική μπορεί να αποτελέσει μία ψυχαγωγική δραστηριότητα, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, λειτουργεί ως ισχυρό μέσο συναισθηματικής έκφρασης και διαπροσωπικής επικοινωνίας και εφοδιάζει τα παιδιά με κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα είναι απαραίτητες στη ζωή τους ως ενήλικες.
Επιπλέον, η μουσική βοηθάει στη δημιουργία δεσμών μέσω του ήχου, του τραγουδιού, της κίνησης και του χορού.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια μουσική ομάδα, τα παιδιά ψυχαγωγούνται ενώ παράλληλα μαθαίνουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να εργάζονται ομαδικά, να θέτουν στόχους και να πειθαρχούν, να αγωνίζονται και να συναγωνίζονται, να εκτιμούν την προσπάθεια και να αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα. Μαθαίνουν να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

«Η μουσική είναι το ισχυρότερο από κάθε άλλο εργαλείο για την εκπαίδευση, επειδή ο ρυθμός και η αρμονία βρίσκουν το δρόμο τους στα ενδότερα της ψυχής».
Πλάτων

Εμείς να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον μουσικό, Δημήτρη Κασταβάκη, για τις υπέροχες μουσικές στιγμές που μας χάρισε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας και για άλλα μουσικά ταξίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ