Απειλήθηκαν επεισόδια στην αιμοδοσία της Χ.Α. στο ΓΝΛ

χαΕπεισόδια απειλήθηκαν σήμερα στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας μελών της Χρυσής Αυγής στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Η Χ.Α σε ανακοίνωσή της καλούσε να δώσουν αίμα «Έλληνες για Έλληνες», γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση διαφόρων αντιρατσιστικών οργανώσεων, μέλη των οποίων συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, όπου σημειώθηκαν λεκτικές αψιμαχίες.

Στο νοσοκομείο βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έτσι απετράπησαν τα επεισόδια.

Οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήρθαν σε επαφή με το μέλη της Χ.Α και αντιπαράθεση περιορίστηκε σε ανταλλαγή υβριστικών συνθημάτων.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανέβηκαν όταν εμφανίστηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας μέλη της Χρυσής Αυγής και διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο, χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Η ΕΙΝΚΥΛ

Επίσης η Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Χ.Α. δεν πέτυχε το στόχο της για ρατσιστική αιμοδοσία. Αναλυτικά η ΕΙΝΚΥΛ επισημαίνει: “Η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής για εκδήλωση αιμοδοσίας με ρατσιστικό περιεχόμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας απέτυχε.

Η αιμοδοσία έγινε, με την περιφρούρηση των σωματείων γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για την εθελοντική αιμοδοσία, και το αίμα που συλλέχθηκε θα διατεθεί σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης”.

Καταδικάζουν

Εν τω μεταξύ σε ανακοινώσεις τους η παράταξη Λαρισαίων Πόλις και ο επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Απ. Καλογιάννης καταδικάζουν τη ρατσιστική αιμοδοσία της Χ.Α. Ειδικότερα η Λαρισαίων Πόλις υπογραμμίζει τα εξής:

«Η δημοτική παράταξη Λαρισαίων Πόλις ενώνει τη φωνή της με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με τα θεσμικά όργανα, δημοτικές παρατάξεις, φορείς και άλλες  συλλογικότητες ενάντια σε μια  εκδήλωση μίσους και ρατσισμού, τη διοργάνωση το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 της εθελοντικής αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες».

Στην εποχή της μεγαλύτερης κρίσης που διέρχεται η ανθρωπότητα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την εποχή που μόνο η αλληλεγγύη και ο αγώνας των λαών είναι η ελπίδα για το μέλλον, κάποιοι καλλιεργούν το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν σε τέτοια  φαινόμενα βίας, ρατσισμού και διχασμού». Δήλωση Απ. Καλογιάννη για αιμοδοσία Χ.Α.

Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης αναφέρει:

«Ως γιατρός και ως δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στους επίσημους φορείς και τις συλλογικότητες, για τη στάση τους στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες».

Ενώνω την φωνή μου με την κατακραυγή της κοινωνίας για τα ρατσιστικά φαινόμενα και τις επιδιώξεις της.

Όμως, το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πού είναι; Μάλλον δεν υπάρχουν τέτοια ρεφλέξ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ