Οι 10 τροφές που μας γερνούν

12Ξεχάστε τα προϊόντα αντι-γήρανσης: αν θέλετε να διατηρήσετε μια νεανική εμφάνιση, απλά αποφεύγετε ορισμένες τροφές. Ακολουθεί μια λίστα με 10 τρόφιμα που, όταν καταναλώνονται συχνά, μας γερνούν

Ζάχαρη
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους διατροφή γεμάτη με ζάχαρη μας γερνά πρόωρα. Όταν υπάρχει περίσσεια σακχάρου στον οργανισμό, αυτό κολλάει στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται σκληρό και άκαμπτο. Αν χαθεί η ελαστική ανθεκτικότητα του νεανικού δέρματος, εμφανίζονται βαθιές ρυτίδες.

Τα τρανς λιπαρά
Όπως η ζάχαρη, τα υπερβολικά τρανς λιπαρά (που υπάρχουν σε κρουασάν, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών χαμηλής ποιότητας, παγωτά, έτοιμα κέικ, γκοφρέτες, πατατάκια, fast food (πατάτες τηγανιτές), κράκερ, οριμένες μαργαρίνες και μαγειρικά λίπη, ντόνατς, κρέμες, αρτοσκευάσματα κ.α.) κάνουν το δέρμα να φαίνεται σκληρό και άκαμπτο. Τα τρανς λιπαρά φράζουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία.

Αλάτι
Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Όταν είστε αφυδατωμένοι, δείχνετε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. Επιπλέον, το υπερβολικό αλάτι συμβάλλει στην νεφρική νόσο, την υψηλή αρτηριακή πίεση και παρεμβαίνει στο μεταβολισμό των οστών.

Καφές

Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη αφυδατώνουν επίσης το σώμα, κάνοντάς σας να δείχνετε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη, συνδέονται με πονοκεφάλους και πόνο στις αρθρώσεις και σας κάνει να θέλετε να φάτε γλυκά.

Αλκοόλ
Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα σας και προκαλεί ρυτίδες, χάνεται το κολλαγόνο, προκαλεί ερυθρότητα και πρήξιμο.

Ενεργειακά Ποτά
Τα ενεργειακά ποτά βλάπτουν το σμάλτο των δοντιών σας οκτώ φορές περισσότερο από ό,τι τα ανθρακούχα αναψυκτικά. Η διάβρωση αυτή κάνει τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα και άρρωστα.

Υδατάνθρακες
Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων βλαπτει το κολλαγόνο και τις ίνες στο δέρμα σας.

Τηγανιτά
Τα τηγανιτά σπάνε το κολλαγόνο στο δέρμα, κάνοντας το δέρμα κάποιου να φαίνεται τσαλακωμένο και φθαρμένο.

Ανθρακούχα αναψυκτικά
Ως ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, αφυδατώνουν το σώμα, και το κάνουν να φαίνεται κουρασμένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ