ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 1ου Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Ορχήστρας

Οι μαθητές της Ε τάξης του 1ου Δ. Σχ. Αμπελώνα μαζί με τη δασκάλα τους κ. Έφη Τσιγάρα – Παλάσκα συμμετείχαν διαδικτυακά στο εκπ/κό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο: « Γνωρίζουμε τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας: Τα ξύλινα πνευστά»

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε ακόμη ένα live streaming εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συνδέθηκε με σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων, τα παιδιά γνώρισαν τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, συγκεκριμένα τα ξύλινα πνευστά και το κόρνο, παρακολουθώντας πέντε από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. να παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα, να μιλούν γι’ αυτά και να παίζουν αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο συγκροτώντας ένα κουιντέτο.

Μέρος του προγράμματος αποτέλεσε και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά από τις τάξεις τους καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να εκφράσουν τις απορίες και τις ερωτήσεις τους αναφορικά με τα μουσικά όργανα.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Φλάουτο: Νικολός Δημόπουλος

Όμποε: Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου

Κόρνο: Λευτέρης Γκρούνης

Φαγκότο: Ρέα Πικίου

Κλαρινέτο: Κοσμάς Παπαδόπουλος

Παρουσίαση: Γεωργία Καραντώνη

“Ευχαριστούμε πολύ την μουσικό του σχολείου μας κ. Κατερίνα Βελεσιώτου, η οποία φρόντισε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του σχολείου μας στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα”, τονίζεται στην ανακοίνωση του σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ