Νέα διοίκηση εκλέγει ο ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης που θα κρατήσει το τιμόνι του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου για τα επόμενα 4 χρόνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαϊου, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. σε αίθουσα του νέου κτιρίου του συνεταιρισμού. Σήμερα Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και βάσει των επίσημων στοιχείων για το νέο 7μελές διοικητικό συμβούλιο υποψήφιοι είναι οι:

ΓΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ

ΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ(ΧΡΥΣΟΒΑΛΛΑΝΤΩ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΛΟΥΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ

ΜΠΕΤΗΚΟΥΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

ΝΤΕΛΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΝΤΡΙΣΤΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ

ΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΑΚΟΥΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΧΑΛΙΒΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΧΑΛΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΧΡΙΣΤΟΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΩΜΑ

Υποψήφιοι για το 3μελές εποπτικό συμβούλιο είναι οι:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΜΠΕΝΤΙΚΟΥΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΑΚΟΥΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ) του ΚΩΝ/ΝΟΥ

Η συνέλευση

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΑΣΕΠΟΠ  ΤΥΡΝΑΒΟΥ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τον πρόεδρο κ. Δημήτριο  Γεραποστόλου να εκφράζει την ικανοποίηση της διοίκησης του συνεταιρισμού από το αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του που αναπτύχθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις  της συνεταιριστικής οργάνωσης.

«Επιλέξαμε διαφορετικούς δρόμους προώθησης των νωπών προιόντων της αναγνωρισμένης Ο.Π με την εξωτερική αγορά να κρατά περίοπτη θέση στην υποδοχή των τυρναβίτικων φρούτων και την οργάνωση του γραφείου εξαγωγών να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Για τη διακίνηση των 5.899.046 κιλών έπρεπε να εξευρεθούν και άλλες λύσεις συνεργασίας και αποφασίσαμε να διεισδύσουμε σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων (υπερ- ΜΑΡΚΕΤ ) και τους παραγωγούς να λαμβάνουν το υπόλοιπο που τους αναλογεί στο κλείσιμο της εκκαθαριστικής περιόδου από τα ακαθάριστα έσοδα που κατά την φετινή χρονιά ανήλθαν στο ποσό των  3.030.609 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και τα ΑΧΛΑΔΙΑ CRYSTALLI 2012/2013» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραποστόλου ο οποίος σημείωσε ότι στο εμπορικό τμήμα του πρατηρίου γεωργικών φαρμάκων ο κύκλος εργασιών εμφάνισε τζίρο αξίας 893.527,93 ευρώ, μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό λόγω της σφιχτής πολιτικής που εφάρμοσε η διοίκηση στον τομέα των λιπασμάτων.

«Σε πείσμα των καιρών με την οικονομική κρίση παρούσα και την ύφεση να λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα η ανάλυση των αποτελεσμάτων εκμεταλλεύσεως, η ανακοίνωση του αποτελέσματος χρήσης και του Ισολογισμού για το 2012 καθώς και η έγκριση αυτού αποτελούν για τον προϊστάμενο κ. Αστέριο Χατζή σύνολο εξαχθέντων συμπερασμάτων για την θέση της επιχείρησης την 31/12/2012 μέσα από την δυναμική που χαρακτηρίζει τον Συνεταιρισμό στην ετήσια διαδρομή του.

Το κλείσιμο του Ισολογισμού βρίσκει την οργάνωση να καταγράφει σύνολο ενεργητικού 3.897.130,65 οι  ζημιές στη χρήση να ανέρχονται στα 141.511,16    όμως το αποτέλεσμα προ αποσβέσεων δίνει θετικό πρόσημο και καταγράφει κέρδη της τάξης των 33.275,53 ευρώ.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τρέχοντος έτους με το σύνολο των δράσεων να ανέρχεται στα 157.667,52 ευρώ και να περικλείει προγραμματισμό της παραγωγής, βελτίωση και διατήρηση  της ποιότητας του προϊόντος  (Βιολογική παραγωγή, ολοκληρωμένη διαχείριση, πιστοποιήσεις ποιότητας κατά ISO,HACCP,BRC,IFS ),  βελτίωση της εμπορίας του προϊόντος,  προστασία του περιβάλλοντος καθώς και εξεύρεση κεφαλαίου κίνησης ικανό να καλύψει  την ανάγκη των μέσων τυποποίησης, συσκευασίας και προώθησης  των νωπών προϊόντων των παραγωγών της Ομάδος στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας του συσκευαστηρίου. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τέθηκε προς ψήφιση στην γενική συνέλευση με το σώμα να αποφασίζει με ομοφωνία στη εφαρμογή των δράσεων του και παράλληλα αφού προηγουμένως στάθμισε το διαρκές άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ καλύψεων σε προμηθευτές  και απαιτήσεων από πελάτες με την πολιτεία να μην επεμβαίνει  θεσμικά όπως  ο ρόλος της  το επιβάλει  να καταβάλλουν ειδική εισφορά έως 31/05/2013 αξίας 500,00 ευρώ ελπίζοντας πως το εγγύς μέλλον να επανέλθουν οι τραπεζικοί οίκοι λειτουργούντες ως  πηγή χρηματοδότησης ανοίγοντας τις στρόφιγγες  δανεισμού σε ελεγχόμενες επιχειρήσεις με ειδικό βάρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ