Στην Αϊτή το μεγαλύτερο νοσοκομείο με ηλιακή τροφοδοσία

33Με 1.800 ηλιακούς συλλέκτες, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Mirebalais, την Αϊτή, είναι το μεγαλύτερο ηλιακά τροφοδοτούμενο νοσοκομείο του κόσμου, προσφέροντας σε185.000 άτομα υγειονομική περίθαλψη στην οποία προηγουμένως είχαν μικρή πρόσβαση...
Το νοσοκομείο παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρειάζεται, εξοικονομώντας περίπου 379.000 δολάρια ετησίως.

Σε μια χώρα που δοκιμάζεται από την αποψίλωση των δασών, τα οικολογικά οφέλη αυτής της εναλλακτικής πηγής ενέργειας δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά:

Ετησίως, το σύστημα αναμένεται να έχει λιγότερους 210 μετρικούς τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι μόνο ένα μέρος μιας συνολικής περιβαλλοντικής στρατηγικής. Άλλα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά στο νοσοκομείο περιλαμβάνουν τον φυσικό εξαερισμό που ελαχιστοποιεί την ανάγκη για κλιματισμό, και τα φώτα με αισθητήρα κίνησης που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 60% σε σύγκριση με τον παραδοσιακό φωτισμό.

Αυτή η ώθηση προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της ενεργειακής αυτάρκειας μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Στην Αϊτή, η ηλεκτρική ενέργεια είναι δαπανηρή: Η τιμή ανά κιλοβατώρα την ώρα είναι 35 σεντς, σε σύγκριση με τα 5,5 σεντ στη Νέα Αγγλία. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας αναμένεται να μειώσει κατά $ 379.000 το προβλεπόμενο ετήσιο κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου.

Όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στον κόσμο, που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα παράγει πάνω από το 100% της απαιτούμενης ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας, ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ