Το πόπερς προκαλεί τύφλωση

Το «πόπερς», που πωλείται ως αρωματικό χώρου, αλλά χρησιμοποιείται και ως σεξουαλικό διεγερτικό, μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια τύφλωση, σύμφωνα με νέα δεδομένα. Τα πόπερς αν και στην Ελλάδα έχουν απαγορευτεί εδώ και αρκετά χρόνια, πωλούνται, κυρίως, μέσω Ίντερνετ ως καθαριστικά κεφαλών βίντεο, δερμάτινων ρούχων και παπουτσιών…

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine, γάλλοι ειδικοί εντόπισαν τέσσερα περιστατικά τύφλωσης από άτομα που εισέπνευσαν την ουσία.

Όταν κάποιος εισπνέει το πόπερς σε μερικά δευτερόλεπτα οι μυς γύρο από τα αιμοφόρα αγγεία χαλαρώνουν και η καρδιά λειτουργεί ταχύτερα ώστε να καταφέρει να μεταφέρει περισσότερο αίμα. Έτσι, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει αίμα δίνοντας στο χρήστη μία αίσθηση εφορίας στη διάρκεια του σεξ.

Οι ασθενείς από τη Γαλλία που έχασαν την όρασή τους μόλις εισέπνευσαν πόπερς, ανέφεραν ότι είδαν για λίγο λευκές κηλίδες στο οπτικό τους πεδίο.

Η οφθαλμολογική εξέταση έδειξε σοβαρή βλάβη στους φωτο-υποδοχείς του αμφιβληστροειδούς, αλλά οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πως ακριβώς το πτητικό υγρό προκαλεί τύφλωση.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ